Tülay Hatimoğulları’ndan yeni ‘Gazze’ açıklaması

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: “Barışa İnşa Edeceğiz”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’da yaptığı bir konuşmada, “Barışı inşa edeceğiz ya da negatif yönde kırılmalar gerçekleşecek, her yer Gazze olacak” sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Hatimoğlulları’nın açıklaması şu şekilde:

“-Son söyleyeceğimi öne alarak başlamak istiyorum: Hiç kimsenin gücü bizlerin barış ısrarını ve sözünü çarpıtmaya yetmeyecektir. Tüm çabamız onurlu bir barış içindir. Nokta.

“-Dün Diyarbakır’da yaptığım bir konuşmada söylediğim sözler, kimi medya organlarında ve sosyal medya mecralarında çarpıtılmış, anlamından uzaklaştırılarak ‘tehdit’ amaçlı kullanıldığı iddia edilmiştir.

“-Bu tanım ve yaklaşım ile söylediklerimin en ufak bir ilgisi yoktur. Bu kadar kritik ve önemli bir dönemde tam anlamıyla sorumlu ve özenli yaklaştığımızın bilinmesi gerekir.

“-Bugün olması gereken hem Türkiye sınırları içinde hem de Ortadoğu’da Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümünün sağlanmasıdır.

“-Sadece yerel değil aynı zamanda bölgesel bir mesele olan Kürt sorununun çözümü için parti olarak elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu her konuşmamızda belirtiyoruz.

“-Barışçı çözüm her türlü yıkımdan da kaçınmanın tek yoludur. Vurgulamak istediğim de bu konudur.

“-Böyle bir dönemde tepki veya tehdit dili ile herhangi bir çözüm elde edilemeyeceğini tecrübelerle bilen bir partiyiz.

“-Esas meselemiz, en sağlıklı şekilde barışçı ve demokratik çözümün gerçekleşmesi için adımlar atılmasıdır. Kamuoyuna saygılarımla sunarım.

Related Posts

Kağıthane’de düğün çıkışı tartıştığı yakınını taşla öldüren şüpheli tutuklandı

Kağıthane’de düğün salonundan çıkan Mehmet Ginyol (72), sokakta çıkan kavgada alkollü olduğu öne sürülen akrabası Barış G. (32) tarafından başına taşla vurularak öldürüldü. Olayın ardından pasaport almak amacıyla kimlik çıkarmak için Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden ve burada yakalanan Barış G. tutuklandı. Şüphelinin ifadesinde Girgin’e darbetmek amacıyla taşla vurduğunu ve düğün salonuna geri dönerek yakınlarına Girgin’i bıçakla yaraladığını söylediği ortaya çıktı.

‘AKP 59 aracı yasa dışı biçimde AKP İstanbul İl Başkanlığı’na tahsis etti’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 2017-2019 yılları arasında AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 59 aracın yasa dışı biçimde AKP İstanbul İl Başkanlığı’na tahsis edildiğini tespit ettiklerini belirtti. Yavuzyılmaz, “Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin İBB’nin kasasına bağladığı hortumları kestiği için tutuklu” dedi.

İmamoğlu paylaştı! İşte turp ve ahtapotun bedeli

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 19 Mart operasyonları sonrasında ekonomide yaşananlara ilişkin hazırlanan bir belgeseli paylaştı

Avrupa’ya kaçırılan miras geri geldi: İsviçre 7 tarihi eseri Türkiye’ye iade etti

İsviçre, aralarında Tunç Çağı’na ait adak heykelciklerinin de bulunduğu 7 tarihi eseri Türkiye’ye iade etti. İade süreci, 2022 yılında imzalanan ikili anlaşma çerçevesinde yürütülürken Bern Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle kamuoyuna duyuruldu.

4 bin liralık bayram ikramiyesine karşı emekliler ayakta… DİSK öncülüğünde Cevahir AVM önünde toplandılar: Taleplerini sıraladılar!

Emekliler, bayram ikramiyeyi olarak hesaplarına yatırılacak 4 bin lirayı DİSK öncülüğünde buluşarak protesto etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu geçmiş yıllardaki maaş ve ikramiyelerle bugün arasındaki devasa farkların altını çizdi.

Mide bulandıran anlar: Kopardığı saçını tostunun içine koydu

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde çay ocağında bir kadın müşteri, saçını koparıp tostun içine yerleştirdi. O anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.