Yeni salgın büyüyor: İlk ölüm haberi geldi

ABD’de İlk İnsan Kuş Gribi Vakası!

Ülkemizdeki kuş gribi vakalarının ardından şimdi de ABD’de endişe verici bir gelişme yaşandı. Orta Doğu ülkelerinden gelen raporlar, kuş gribi vakalarında artış olduğunu ortaya koyarken, ABD’deki son durum da bu endişeyi artırdı.

ABD’de bildirilen ilk insan kuş gribi vakası, H5N1 virüsü nedeniyle yaşandı ve maalesef ölümle sonuçlandı. Sağlık Departmanı tarafından yapılan açıklamada, hastanın ölü kuşlarla temas ettikten sonra virüs kaptığı ve aralık ayında ağır semptomlarla hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Türkiye’deki gibi ABD’de de kuş gribi vakalarıyla ilgili endişe devam ederken, uzmanlar gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarılarda bulunuyor. İlerleyen günlerde yapılan testler ve alınan tedbirler sonucunda salgının yayılması engellenmeye çalışılacak.

Related Posts

Putin ve Macron’dan kritik görüşme: Orta Doğu ve Ukrayna masada!

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Putin ve Macron, İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma, ABD’nin İran’a yönelik saldırıları ve Ukrayna’daki durum bağlamında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin, Rusya ve Fransa’nın …

Hatay’daki yangınlarla ilgili son gelişmeleri Bakan Yumaklı duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın merkez Antakya ilçesi Karaali Mahallesi’nde dün başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle çevre mahallelere yayılan orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Yumaklı, yangının enerjisinin düşürüldüğünü ve soğutma çalışmalarına geçildiğini açıkladı.

Özgür Özel’den Saraçhane mitinginin ardından dikkat çeken paylaşım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. günü dolayısıyla Saraçhane’de düzenlenen mitingin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

CHP’nin ‘kurultay davası’ ertelendi… Özgür Özel’den ilk mesaj: ‘Süreç odaklı bir siyasi operasyon!’

CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan dava 8 Eylül’e ertelendi. Mahkeme, görevsizlik kararına itiraz sürecinin kesinleşmesinin beklenmesine karar verdi. Erteleme kararı sonrası sosyal medyadan mesaj veren CHP lideri Özel, “Bugünkü duruşmanın; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortada” dedi.