Adalet Bakanlığı’ndan yeni yargı reformu: “Tahliye etmek, affetmek değil”, suç tipine göre farklılaştırılmış ceza infazı geliyor

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin Detayları Ortaya Çıktı

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin bu ay sonuna kadar Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuya açıklanacağı ve bunun ardından infazla ilgili yeni düzenlemeler içeren yargı paketinin Meclis’e sunulacağı öğrenildi. AKP’li kaynaklar, yeni düzenlemelerin sadece tahliye etmek ya da affetmek olmadığını, aynı zamanda mahkumların topluma kazandırılmasına yönelik önemli adımlar içereceğini belirtti.

Yargı Reformu Strateji Belgesi, 2024-2028 yıllarını kapsayan bir planı ortaya koyuyor ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Belgenin amaçları arasında toplumdaki cezasızlık algısını gidermek, adalet duygusunu güçlendirmek ve adaletin gecikmesini önlemek yer alıyor.

AKP’li kaynaklar, yargı paketinde suç ve suçluyla mücadele, soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamalarıyla ilgili detaylı düzenlemelerin yer aldığını vurguladı. Ayrıca, mahkumların ıslahı ve topluma kazandırılması için çeşitli destek mekanizmalarının hayata geçirileceği belirtildi.

Parti kaynaklarına göre, yargı paketinde caydırıcılığın ön planda tutulacağı, suçların türüne göre cezaların farklılaştırılacağı ve mahkumların ıslahının önemli olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, cezaevi koşullarının suç tiplerine göre uyarlanacağı ve mahkumların yeniden topluma kazandırılmasına odaklanılacağı belirtiliyor.

İnfaz Kanunu Değişmeli Mi?

AKP’nin yanı sıra MHP’den de infazla ilgili önemli açıklamalar geliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, infaz yasasının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak yaşlı ve hasta hükümlüler için infaz erteleme önerisinde bulundu. Yıldız’a göre, infaz yasasının tekrar ele alınması gerekiyor.

Bunun yanı sıra, DEM Partili milletvekilleri de infaz konusunda harekete geçti. Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, hastalık nedeniyle infazın ertelenmesiyle ilgili kanun teklifi hazırlarken, Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de ağır hastalık veya engellilik durumları için koşullu salıverilme önerisi getirdi.

İnfaz sistemiyle ilgili yapılan çalışmalar ve öneriler, toplumda geniş yankı uyandırdı. Tartışmalar devam ederken, infaz konusundaki değişikliklerin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Related Posts

Özgür Özel’den Saraçhane mitinginin ardından dikkat çeken paylaşım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının 100. günü dolayısıyla Saraçhane’de düzenlenen mitingin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

CHP’nin ‘kurultay davası’ ertelendi… Özgür Özel’den ilk mesaj: ‘Süreç odaklı bir siyasi operasyon!’

CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan dava 8 Eylül’e ertelendi. Mahkeme, görevsizlik kararına itiraz sürecinin kesinleşmesinin beklenmesine karar verdi. Erteleme kararı sonrası sosyal medyadan mesaj veren CHP lideri Özel, “Bugünkü duruşmanın; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortada” dedi.

İranlı yetkili açıkladı: İsrail’den tehdit mesajı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı ve eski Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail’in saldırıların ilk gününde bazı yetkililere tehdit mesajı gönderdiğini bildirdi.

İsrail siyasi mahkumların olduğu cezaevini vurmuştu: İran, yaşamını yitirenlerin sayısını açıkladı

İran, İsrail’in Tahran’da siyasi mahkumların tutulduğu Evin Cezaevi’ne 23 Haziran’da düzenlediği saldırıda 71 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.