Ağrı’da öldürülen Leyla Aydemir’in amcası tutuklandı

Ağrı’daki ‘Leyla Aydemir’ davasında amca Yusuf Aydemir tutuklanırken, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Dava 12 Şubat’a ertelendi.

Ağrı’da Yargı Süreci Devam Ediyor: Leyla Aydemir Davasında Yeni Gelişme

Ağrı’da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne dair yeni bir gelişme yaşandı. Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili dava, yeni deliller ışığında tekrar gündeme geldi.

Amcası Tutuklandı

Yusuf Aydemir isimli amca, bugün görülen davada tutuklanırken, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Davanın bir sonraki duruşması 12 Şubat’ta yapılacak.

15 Haziran 2018’de kaybolan Leyla Aydemir’in cansız bedeni, 18 gün sonra bulunmuştu. Vücudunda şiddet izlerine rastlanmayan Leyla’nın cenazesi, Ağrı’da defnedilmişti.

Olayla ilgili açılan dava sonucunda, amca Y.A. ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer sanıklar ise delil yetersizliğinden beraat etmişlerdi. Ancak yerel mahkeme kararı sonrası dosya, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’nce bozulmuştu.

Yeniden yargılanan tüm sanıkların delil yetersizliğinden beraat ettiği karar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hukuka aykırı bulunarak bozulmuştu. Bu karar üzerine amca ve diğer 6 kişi yeniden yargılanmak üzere mahkeme karşısına çıktılar.

Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin devam eden soruşturmada, ailenin birkaç üyesi “Suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirmek” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.