112’ye geçen yıl gelen çağrıların yüzde 65’i ‘gereksiz’

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi: Vakalar İçin Hızlı ve Etkili Çözümler

İsmail Ünal, Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü, merkezin geçmiş yıllarda aldığı çağrı istatistiklerini paylaştı. 2023 yılında toplam 414 bin 336 çağrı gelirken, bu çağrıların yüzde 35,09’u, yani 145 bin 379’u vakaya dönüştü. Ünal, 2023 yılında vakaya yanıt verme süresinin 3,04 saniye olduğunu belirtti.

2024 yılında ise çağrı sayısında düşüş yaşandığını belirten Ünal, 410 bin 882 çağrının yüzde 34,95’inin gerçek vakalara dönüştüğünü açıkladı. Bu yılın reaksiyon süresinin bir önceki yıla göre 2,10 saniyeye düştüğünü vurgulayan Ünal, farklı kurumlara yönlendirilen çağrıları da detaylandırdı.

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, 128 personelle hizmet vermektedir. 7 gün 24 saat acil durumlar için faaliyet gösteren merkezde, çağrı karşılayıcılar, sağlık personeli, jandarma, emniyet, itfaiye ve AFAD personelleri bulunmaktadır. Ünal, vatandaşların acil durumda hemen 112’yi aramalarını tavsiye etti.

Ünal, vatandaşlara, acil durumlarda hemen 112’yi aramaları gerektiğini ve her iki aşamada hedeflerinin 45 saniyede cevap vermeyi amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, gereksiz durumlarda acil çağrı merkezini aramamaları konusunda da uyarılarda bulundu. Ambulansların ve itfaiyenin ortalama olarak vakalara ulaşma sürelerinin oldukça iyi olduğunu da vurguladı.

Related Posts

Peru’dan hırsız geldi! 1,5 milyon lirayı çaldılar

Zeytinburnu’nda bankadan para çeken bir kişiyi takip ederek, otomobilin ön koltuğuna bıraktığı ve içinde 1,5 milyon lira olan çantayı çalan Peru uyruklu 3 hırsız polis tarafından Sabiha Gökçen havalimanında düzenlenen operasyonla yakalandı.

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özel’in açıklamasına tepki

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özel’in açıklamasına tepki

İmralı heyeti, yarın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüşecek

İmralı heyeti, yarın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüşecek

Bu haber Trump’ı çok sevindirecek! Mahkemeden Epstein kararı

ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kamuoyunda “Epstein dosyaları” olarak bilinen belgelere yönelik yürüttüğü incelemede, ünlü isimlerden oluşan “müşteri listesinin” tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı sonucuna vardı. Dosyalarda, Clinton ve Trump’ın isimleri yer almasına rağmen eski başkanlara yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya’da İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen BRICS Zirvesi marjında, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: ABD ile İHA konusunda anlaştık

ABD Başkanı Doanld Trump ile telefonRusya-Ukrayna savaşıyla gelenek haline gelen görüntülü mesjında Zelesnki, savaşta son bir hafta içerisindeki gelişmeleri değerlendirdi. “BU MUHTEMELEN TÜM BU ZAMANLARIN EN İYİ SOHBETİYDİ” ABD Başkanı Donald Trump …