Trump Yönetimi, Harvard Üniversitesinin Filistin Yanlısı Protestolara Tepki Gösterdi
Harvard Üniversitesi’nin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programlarını gözden geçirmesi isteğine yanıt olarak Trump yönetimi harekete geçti. ABD Eğitim Bakanlığı, Harvard’a sağlanan 2,2 milyar dolarlık fonun dondurulmasına karar verdi.
Trump’ın Talepleri Kabul Edilmeyecek
Trump yönetimi, milyarlarca dolarlık fonu kesme tehdidinde bulunduğu Harvard Üniversitesi’nin, talepleri kabul etmeyeceğini belirtti.
Yönetim, Harvard Üniversitesi ve Diğer Üniversiteleri Soruşturuyor
ABD’de üniversitelere yönelik Filistin yanlısı protestolar ve çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık programları gerekçe gösterilerek federal fonların dondurulması gündemde. Harvard Üniversitesi’ne verilen 8,7 milyar doları aşan hibenin kullanımıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Harvard Üniversitesi profesörleri, federal fonların soruşturulması kararına karşı dava açtı. Benzer şekilde Columbia Üniversitesi de hükümetin taleplerine uyarak fonlarının kesilmemesi için adım attı.
UPenn’e ayrılan federal fonun ise geçen ay transseksüel bir sporcu nedeniyle askıya alındığı belirtildi.

More Stories
Antalya’da Çocuk Nüfus Oranı Yüzde 23,6 ile En Yüksek
Samsun’da Öğretmene Şiddete Eğitim Sendikalarından Tepki
Samsun’da Ehliyet Sınavında Kopya Düzeni