Remzi Durmuş: Avrupa Birliği karbon salınımına göre ek vergi alacak

Yeşil Dönüşüm Sürecinde Türkiye’nin Durumu: Öğretim Görevlisi Remzi Durmuş’un Gözünden

Abdurrahman Yazıcı’nın Haberler.com’daki programına konuk olan Öğretim Görevlisi Remzi Durmuş, küresel ölçekte hızla gelişen yeşil dönüşüm sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Avrupa Birliği’nin karbon salınımına dayalı ek vergi uygulamalarının Türkiye için zorunlu uyum gerekliliğine dikkat çekti.

“Avrupa Birliği, Karbon Salınımına Göre Ek Vergi Alacak”

Yeşil dönüşümün ticarette yeni kapılar açtığını vurgulayan Remzi Durmuş, “Avrupa Birliği, karbon salınım miktarına bağlı olarak gümrüklerde ek vergiler uygulayacak” şeklinde konuştu. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yönelik ihracatında önemli bir paya sahip olduğunu belirten Durmuş, bu durumun Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceğine değindi.

“Yeşil Dönüşüm Ticareti de Etkiliyor”

Durmuş, sürdürülebilirliğin artık sadece çevresel bir konu olmadığını, aynı zamanda ekonomik bir gereklilik haline geldiğini ifade etti. “Yeşil dönüşümle birlikte ticaret de dönüşüyor” diyen Durmuş, “Dünya genelinde trilyon dolarlık yeşil dönüşüm pazarı bulunuyor” diyerek ticari boyuta dikkat çekti. Avrupa Birliği’nin, kaynakların daha verimli kullanılmasına yönelik küresel standartlar belirlediğine işaret etti.

“Türkiye, İklim Yasasıyla Avrupa Birliği’ne Uyum Sağlıyor”

Türkiye’nin yeşil dönüşüm sürecinde attığı adımları değerlendiren Durmuş, “İklim yasası, Türkiye’de iklimle ilgili çalışmaları hukuki bir çerçevede bir araya getiriyor” dedi. Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlik standartlarına uyumun önemine vurgu yapan Durmuş, “2026 yılından itibaren sürdürülebilirlik kurallarına uymayan şirketler, Avrupa Birliği’ne ihracatta ek karbon vergileriyle karşılaşacak” uyarısında bulundu.

Related Posts

AJet, İstanbul çıkışlı yurt içi tavan bilet ücretini açıkladı

AJet, İstanbul çıkışlı yurt içi uçuşlarının tavan bilet ücretini açıkladı. Tavan bilet ücreti 2 bin 850 TL olarak belirlendi. İşte detaylar…

Dünyanın en büyük varlık fonu 40 milyar dolar zarar etti

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norges Bank Investment Management, teknoloji sektörünün yaşadığı zayıflığa dikkat çekerek ilk çeyrekte 415 milyar kron (40 milyar $) zarar ettiğini bildirdi.

İstanbul depremi köprü ve otoyolları etkiledi mi? Bakan Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da Türkiye’nin Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi Lansmanı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisi tahmini

Dünya Bankası, Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltti.

Yerli Turistlerin Seyahat Harcamaları Yüzde 82,5 Arttı

Yerli turistlerin geçen yıl yaptığı seyahat harcamaları, bir önceki yıla göre yüzde 82,5 artarak 419 milyar 300 milyon 959 bin lira olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024’ün dördüncü çeyreğine ilişkin “hane halkı yurt içi turizm …

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan’da 7,4 Puan Arttı

Nisan ayında finansal hizmetler güven endeksi, bir önceki aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir