Otomotiv en fazla ihracat yapan sektör oldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi Verilerine Göre Otomotiv Endüstrisi Nisan Ayında 3 Milyar 145 Milyon Dolarlık İhracat Gerçekleştirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, nisan ayında sanayi grubu sektörlerinden otomotiv endüstrisi 3 milyar 145 milyon 722 bin dolarlık ihracata imza attı. Bu miktardaki dış satış ile otomotiv endüstrisi, en fazla ihracat yapan sektör oldu. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü 2 milyar 615 milyon dolarla ikinci sırada yer alırken, elektrik ve elektronik sektörü ise 1 milyar 382,4 milyon dolarlık ihracatla üçüncü oldu.

Nisan ayında en fazla büyüme gösteren sektör ise yüzde 60,5 artışla gemi, yat ve hizmetleri sektörü oldu. Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 71’ini gerçekleştiren sanayi grubunun dış satımı ise geçen ay yüzde 12,4 artarak 14,9 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Nisanda ihracatın yüzde 13,3’ünü oluşturan tarım grubunda ise yüzde 8’lik bir artışla 2 milyar 789 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Madencilik grubu ise ihracatın yüzde 2,3’ünü oluşturarak, yüzde 1,9 artışla 474,7 milyon dolarlık dış satım yaptı.

Almanya, Türkiye’nin En Büyük İhracat Pazarı Konumunda

Geçtiğimiz ay en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya 1,6 milyar dolarla ilk sırada yer alırken, Birleşik Krallık 1 milyar 42 milyon dolarla ikinci, İtalya ise 1 milyar 9 milyon dolarla üçüncü sırada yer aldı. En çok ihracat yapan iller arasında ise İstanbul 7,4 milyar dolarla birinci sırada yer alırken, Kocaeli 1,9 milyar dolarla ikinci sırada ve Bursa ise 1,3 milyar dolarla üçüncü sırada yer aldı.

Related Posts

Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Eskiden sadece aydınlatma amaçlı olarak tasarlanmış, dizayn edilmiş ve yapılmış altyapı hatlarımız vardı. Şimdi bunun çok daha ötesinde ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Gerek trafolarımız gerek iletim ve dağıtım hatlarımızın bu anlamda yenilenmesi çok önemli bir aşama. Artık yeni bir sistem dizaynına ve mimarisine ihtiyacımız var” dedi.

İşten ayrılmak isteyenlere kötü haber: Kıdem tazminatı tavanı düşük kaldı, işçinin kaybı 5 bin lirayı aştı

Kıdem tazminatı tavanının enflasyon oranında artırılmaması işten ayrılmak isteyenleri zor durumda bıraktı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

Borsa İstanbul ve altın rekora koşuyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ortasında yükseliş ivmesini koruyarak günü 108,68 puan artışla 10.189,02 puandan tamamladı. Güne 10.103,74 puandan başlayan endeks, gün içinde 10.307,02 puana kadar tırmanarak yatırımcılara güçlü sinyaller …

80 yıllık gözlük devi resmen iflas etti

Almanya’da 1945 yılından itibaren faaliyet gösteren gözlük tedarikçisi resmen iflas bayrağını çekti.