ABD’de gizli ajana karşı Özel Harekat Polisi’ni aradı

Amerika Birleşik Devletleri’nde Top Secret Ajanın Evine Sahte İhbar

Amerika Birleşik Devletleri’nde, “çok gizli” seviyede olan bir ajanın evine, özel harekat polisinin sahte bir ihbar üzerine baskın yapıldı.

Acil durum merkezine kimliği belirsiz bir kişi tarafından yapılan arama şu şekildeydi: ajanın sesini taklit ederek, “kızının silahla evde dolaştığını ve kendisini öldürmek istediğini” bildirdi.

Ancak olay yerine ulaşan ekipler, yetkilinin aslında hiç çocuğunun olmadığını biliyordu, dolayısıyla durumun planlanmış bir kurgu olduğunu hemen anladılar.

Gizli Servis, kimliği açıklanmayan yetkiliyi ve ailesini olası benzer saldırılardan korumak amacıyla isimlerini gizli tuttu.

Bir Diğer Ajanın Hilesi mi?

Gizli Servis’in saha operasyonlarından sorumlu direktör yardımcısı Michael Centrella, saldırganın yetkilinin sesini telefonda taklit etmeye çalıştığını belirtti.

Centrella, sesin bir yapay zeka aracıyla mı yoksa bir ses sentezleyiciyle mi oluşturulduğunun hala araştırıldığını ifade etti.

Centrella, “Yetkiliyi başarıyla koruduk ve olay büyümeden engellendi” dedi ve “Ancak ülke genelinde bu tür vakaların ne kadar yıkıcı olabileceğini görebiliyorsunuz.” şeklinde ekledi.

Centrella, olayın arkasındaki kişiyi araştırdıklarını belirtirken, ibrenin başka bir istihbarat ajansından bir ajanı işaret ettiğini söyledi.

Related Posts

Aksaray’da düğün konvoyunda feci kaza! 2 kişi ağır yaralı

Aksaray’ın Eskil ilçesinde düğün konvoyunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı. Araçların hurdaya döndüğü kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

20 yıldır komadaydı! Prens Velid hayatını kaybetti

Suudi Arabistan’da, 2005 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından tam 20 yıldır komada kalan ve halk arasında “uyuyan prens” olarak bilinen Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud’un hayatını kaybettiği açıklandı.

Saraybosna’nın Nostaljik Tramvayı Yeniden Faaliyette

130 yıllık ilk elektrikli tramvay ‘Tram 1895’, Saraybosna’da yeniden hizmete girdi.

Trabzonspor, Palandöken’de Taraftarla Buluştu

Trabzonspor futbolcuları, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde taraftarla bir araya geldi ve coşku yaşandı.

Park yerinden kavga ettiği kişiyi camide öldürdü

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, bir hafta önce park yeri nedeniyle tartıştığı kişi tarafından camide namaz kılarken bıçaklanan 63 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Olay, kentte büyük üzüntü yarattı.

Erdoğan Gençlerle Tütünle Mücadeleyi Konuştu

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, ‘Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun Yıl Dönümünde Gençlerle Buluşma’ programında konuştu.