TÜİK açıkladı: Haziran ayı yurt dışı üretici fiyat endeksi verileri belli oldu

TÜİK, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) verilerini açıkladı. YD-ÜFE yıllık bazda yüzde 28,38 artarken, aylık olarak ise yüzde 3,42 artış kaydetti.

TÜİK’in verilerine göre, Haziran ayında YD-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,42 oranında arttı. Endeks, Aralık 2024’e göre yüzde 19,77, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 28,38 yükseldi. On iki aylık ortalamalara göre artış oranı yüzde 25,17 olarak gerçekleşti.

Sanayi sektörleri bazında yapılan incelemeye göre, madencilik ve taş ocakçılığı endeksinde yıllık bazda yüzde 23,36, imalat sanayinde ise yüzde 28,48 oranında artış yaşandığı görüldü.

Related Posts

ABD’nin yaklaşan gümrük tarifeleri Avrupa borsalarını karıştırdı

Avrupa borsaları, haftanın ikinci işlem gününü karışık seyirle tamamladı. Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,41 düşerek 544,34 puana, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,69 değer kaybederek 7.744,41 puana ve Almanya’da DAX 40 endeksi …

Vali Sözer Yaban Mersini Hasadında

Bilecik Valisi, Sarnıç Köyü’nde yaban mersini hasadına katılarak üreticileri destekledi.

Küresel piyasalarda tarife belirsizlikleri şirket bilançolarına yönelik iyimserlikleri gölgeliyor

Küresel piyasalarda, şirket bilançolarına ilişkin iyimserliklerle risk iştahı artarken, gümrük tarifelerine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi bu risk iştahını törpülüyor.

Rekorlarla başlayan haftada borsa zirvede

New York borsasında haftanın ilk işlem günü pozitif seyirle tamamlandı. Dow Jones endeksi günü 44.323,07 puanla yatay tamamlarken, S&P 500 yüzde 0,14 artışla 6.305,60 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,38 yükselişle 20.974,17 puana çıktı. Böylece S&P …

Perakende devleri bir bir kapanıyor: İflaslar peş peşe geldi, 700 mağazası kapandı

Perakende sektörü, son iki yılda art arda gelen iflaslar ve kapanan mağaza zincirleriyle büyük bir dönüşüm süreci yaşıyor. Artan enflasyon, kira maliyetleri, borç faizlerindeki yükseliş ve perakende hırsızlıkları, sektörde çok sayıda büyük markanın kapanmasına neden oldu.

Yerel kalkınma hamlesi çağrısı üzerine

Yatırım ortamında öngörülebilirlik ve esneklik sağlanması amacıyla başvuruların yıl boyunca sürekli olarak alınabildiği bir sistem tasarlanmalıdır. Bu sayede yatırımcılar, programın sabit takvimine bağlı kalmaksızın, kendi iş planlamaları doğrultusunda başvuru yapma imkânına kavuşur