Bakan Uraloğlu, Elazığ-Harput İl Yolu Açılış Töreni’nde konuştu Açıklaması

“`html

Elazığ-Harput İl Yolu açılışı: Ulaşımda Tarihi Bir Adım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elazığ-Harput İl Yolu’nun yeni dış bağlantıları sayesinde, geçmişte şehir içindeki yoğun trafikten kaynaklanan sıkışıklığı aşarak, ulaşımı 15,6 kilometre kısaltarak 2 kilometreye indirdiklerini belirtti.

Uraloğlu, Elazığ’daki temasları kapsamında Elazığ Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile bir araya geldi.

Elazığ-Harput İl Yolu Açılış Töreni’nde konuşan Uraloğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından yaşamını yitirenler için Allah’tan rahmet diledi ve Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki yangında hayatını kaybedenleri unutmadı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ulaşım altyapısını daha güvenli ve sürdürülebilir hale getirmek için Bakanlık olarak sürekli çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Elazığ-Harput İl Yolu gibi projelerle şehirlerin ulaşım altyapısını güçlendirerek, ihtiyaç duyulan yenilikleri gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Elazığ’ın tarihi geçmişine değinen Uraloğlu, buranın Anadolu’nun kültürel zenginliklerine ev sahipliği yaptığını ve Harput Mahallesi’nin geçmiş ile geleceği birleştiren önemli bir köprü olduğunu dile getirdi.

Elazığ’ın, milli ve manevi değerlere bağlı kalınarak geliştirildiğini vurgulayan Uraloğlu, şunları söyledi:

“Son 23 yılda ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birçok projeyi hayata geçirdi. Elazığ’daki tarım, turizm, sanayi ve ticaretin gelişimi için var gücümüzle çalıştık. AK Parti hükümetleri döneminde Elazığ’ın ulaşım altyapısına toplamda 52 milyar 871 milyon lira yatırım yaptık. 2002 yılında sadece 33 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 365 kilometreye çıkardık. Ayrıca, Elazığlıların güvenli ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak için 204 kilometre bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol yaptık.”

Uraloğlu, Elazığ ve Malatya ile Bingöl yollarının bölünmüş yol standartlarında tamamlandığını, Kömürhan Köprüsü ile Doğu Anadolu’yu Güneydoğu Anadolu ile birleştirdiklerini ifade etti.

Uraloğlu, Kömürhan Köprüsü’nün Uluslararası Yol Federasyonu tarafından, yapım metodolojisi açısından dünyanın en iyi köprüsü seçildiğini dile getirdi. Bu köprünün yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından inşa edildiğini belirtti ve 7 bin ton çelik kullanıldığını belirterek, projenin Türk mühendisliği açısından bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Bölgedeki diğer önemli projeler arasında; Elazığ Güney Çevre Yolu, Keban ve Maden yolları gibi kara yolu projelerinin yanı sıra, tarihi Palu Köprüsü’nün restorasyonu da yer alıyor. Bakan Uraloğlu, 9 ayrı karayolu projesinin de devam ettiğini belirtti.

Uraloğlu, Elazığ’ın turistik potansiyeline dikkat çekerek, yaz aylarında yoğunluk yaşandığını söyledi. Elazığ-Harput İl Yolu ile eski yolların sağladığı sıkışıklığı giderip, seyahat süresini 30 dakikadan 8 dakikaya indirdiklerini belirtti. Bu gelişmenin, ekonomik tasarruflar sağlayacağını ve karbon emisyonunu da azaltacağını ifade etti.

Bakan, Elazığ’ın havalimanının yenilendiğini ve kapasitesinin yıllık 2,5 milyon yolcuya çıkarıldığını, mevcut demiryolu hatlarının da iyileştirildiğini aktardı.

Havalimanının yolcu hizmetlerinin artırılması için daha fazla yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, Elazığ’ın ulaşım altyapısını küresel ölçekte daha da güçlendirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, bu yeni yolun bölgenin tarihi ve turistik değerlerine erişimi kolaylaştıracak, konforlu ulaşım sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Açılışın ardından Bakan Uraloğlu, yeni yol güzergahında Togg ile bir tur attı. Programa, Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve birçok yetkili katıldı.

“`

Related Posts

Tuncer Bakırhan, korucularla ilgili sözleri için özür diledi: Yanlış ifade edilmiş olabilir, bir kastım yok

Tuncer Bakırhan, korucularla ilgili sözleri için özür diledi: Yanlış ifade edilmiş olabilir, bir kastım yok

Ölen arkadaşının başında saatlerce bekledi

Antalya’da işe gitmek üzere yola çıkan 27 yaşındaki Gökhan Tunca, motosikletinin virajda kontrolden çıkması sonucu refüje ve ağaca çarptı. Tunca olay yerinde hayatını kaybetti. Acı haberi alan arkadaşı, uzun süre gözyaşları içinde cansız bedeni izledi.

Erdoğan’dan ‘il olmak istiyoruz’ diyen kişiye ilginç yanıt

TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen törende Hakkari’den gelen bir kişi, Erdoğan’a “Yüksekova il olmayı bekliyor cumhurbaşkanım” dedi. Erdoğan’ın verdiği yanıt ise dikkat çekti.

Derede akıntıya kapılan İbrahim hala aranıyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde pikniğe gittiği bölgede girdiği derede kaybolan 17 yaşındaki İbrahim Kom’u arama çalışmaları, 6’ncı günde de sürüyor. Arama çalışmalarına, Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı 18 kişilik dalgıç ekibi de katıldı.

Özgür Özel, İmamoğlu’nu ziyaret ediyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Mart tarihinden bu yana Silivri Cezaevi’nde bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmek üzere Silivri’ye gitti.

Sakarya’da 18 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Sakarya’da 18 kilo 910 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.