Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, yüzde 86 oyla yeniden seçildi

Belarus Halkı, Devlet Başkanlığı Seçimlerinde Lukaşenko’yu Tercih Etti

Belarus Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Igor Karpenko’nun açıklamalarına göre, oy kullanan seçmenlerin yüzde 86,82’si mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu tercih etti.

Belarus Liberal Demokratik Partisi lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 2,02, Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sirankov yüzde 3,21, eski milletvekili Anna Kanapatskaya yüzde 1,86 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak yüzde 1,74 oy aldı. Seçmenlerin yüzde 3,6’sı ise herhangi bir adaya oy vermedi. Seçimlere katılım oranı ise yaklaşık yüzde 85,7 olarak açıklandı.

Olayların Gelişimi

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, pazar günü oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada protesto beklemediğini belirtmişti.

Ülkede 9 Ağustos 2020’de gerçekleşen bir önceki devlet başkanlığı seçimlerinde Lukaşenko altıncı dönem için seçilmiş ve resmi sonuçlara göre yüzde 80 oy almıştı. Lukaşenko’nun en yakın rakibi Svetlana Tikhanovskaya ise yüzde 10 oy almıştı. Seçimin ardından muhalifler, Tikhanovskaya’nın oylarının çalındığını iddia etmiş ve ülkede uzun süren protesto gösterileri yaşanmıştı.

(İHA)

Related Posts

Derede akıntıya kapılan İbrahim hala aranıyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde pikniğe gittiği bölgede girdiği derede kaybolan 17 yaşındaki İbrahim Kom’u arama çalışmaları, 6’ncı günde de sürüyor. Arama çalışmalarına, Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı 18 kişilik dalgıç ekibi de katıldı.

Özgür Özel, İmamoğlu’nu ziyaret ediyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Mart tarihinden bu yana Silivri Cezaevi’nde bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmek üzere Silivri’ye gitti.

Sakarya’da 18 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Sakarya’da 18 kilo 910 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.

AKP’li vekil Barzani’nin kanalında Öcalan’a övgüler yağdırdı

Süreçle ilgili Barzani’nin kanalına konuşan AKP İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, teröristbaşı Öcalan’ı öve öve bitiremedi.

Trump’tan yeni açıklama: Türkiye’ye gelebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna konusunu müzakere etmek amacıyla Türkiye’ye gelebileceğini açıkladı.

Seçmenleri yüzüstü bıraktılar! AKP’ye geçtiler

Konya’da CHP listelerinden TBMM’ye giren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, bugün partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ekici, bugün gerçekleştirilen grup toplantısında AKP’ye katıldı.