“Bilgisayar, telefon ve tabletler göz sağlığını bozuyor”

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın’dan Dijital Göz Yorgunluğuna Dikkat Çeken Uyarı

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sadun Yalçın, son dönemde gözlerde yanma ve kızarıklık şikâyetleriyle başvuranların sayısında artış olduğunu belirtirken, bu durumun sebeplerinden birinin dijital tehlike olduğuna dikkat çekti. Op. Dr. Yalçın, uzun süre cep telefonu ve bilgisayar gibi dijital ekranların kullanımının göz sağlığını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Göz kuruluğu ve dijital göz yorgunluğu sendromu gibi problemlere yol açabilir” ifadelerini kullandı.

Dr. Sadun Yalçın, günümüzde bilgisayarlar, telefonlar ve tabletlerin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğine ve ekran bağımlılığının arttığına işaret ederek, “Cep telefonu, bilgisayar gibi dijital ekranları uzun süre kullanmak, göz sağlığını olumsuz etkileyebilir. Dijital ekranların yaydığı mavi ışık gözlerde buharlaşmaya bağlı göz kuruluğunu arttırır. Göz kırpma refleksi azalması ise gözlerde kuruluk, kızarıklık, yanma, batma ve kaşınma gibi şikâyetlere neden olabilir” şeklinde konuştu.

Dr. Yalçın, dijital cihazların yoğun kullanımının göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmanın önemine vurgu yaparken, farkındalık ve düzenli göz kontrolü gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, bilinçsiz göz damlalarının görme kusurlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunarak, basit önlemlerle göz kuruluğu ve dijital göz yorgunluğu gibi sorunların önlenebileceğini belirtti. Göz sağlığının korunmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – İmamoğlu, CHP’nin ön seçim kararını destekledi: Demokratik devrim! Tek yol erken seçim!

TIKLAYIN – ABD’de uçakla helikopter çarpıştı, 18 kişinin cesedine ulaşıldı

TIKLAYIN – Yüzlerce suç duyurusu sonuçsuz kaldı; eski AKP’li vekil Zehra Taşkesenlioğlu’nun ifadesi alınmadan dosya kapatıldı

TIKLAYIN – Otel çalışanları patronu yalanladı: “Gece güvenlik yoktu; yangın alarmı, müşteriler odalarda sigara içtiği için kapalıydı”

TIKLAYIN – UEFA Avrupa Ligi’nde “Türk derbisi” olabilir; işte Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin tur ihtimalleri

Related Posts

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzman isim uyardı: 12 yaş altı çocuklar hayvan kesim alanlarından uzak tutulmalı

Klinik Psikolog Sinem Baran Ekinci, Kurban Bayramı’nda 12 yaş altı çocukların hayvan kesim alanlarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ekinci, küçük yaştaki çocuklarının soyut ve somut kavramları ayırt edemedikleri için kurban kesimlerinin izletilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Öksürük sesinden hastalık tanısı koyulabilecek

Hitit Üniversitesi’nde farklı uzmanlık alanlarından akademisyenler, öksürük sesinden 6 hastalığın yanı sıra sağlıklı öksürüğü de teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.

Şizofrenide ilaç tedavisinden daha önemli olan üç şey: Empati, doğru bilgilendirme ve sosyal destek

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ayşegül Koç, “Empati, doğru bilgilendirme ve yeterli sosyal destek, şizofreni hastalarının ilaç tedavisinden çok daha değerli. Şizofreni bir hastalıktır. Tehlikeli olan hastalık değil, hastalıkla ilgili önyargılardır, cehalettir.” dedi.

BKİ (Beden Kitle İndeksi) nedir? Obezite sınırı kaçtır? Uzman isimden bilgiler

Günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezite, sadece estetik bir sorun değil, kronik bir hastalık olarak değerlendiriliyor. BKİ (Beden Kitle İndeksi) nedir? Obezite sınırı kaçtır? soruları ise araştırılan konuların başında geliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emel Alphan, obezite hakkında merak edilenleri yanıtladı.