Bir bebek yoğun bakımlık olmuştu: Sağlık Bakanlığı’ndan K vitamini uyarısı

Ankara’da K Vitamini Uygulamasının Önemi

Ankara’da bir bebek, doğar doğmaz yapılması gereken K vitamini uygulamasının ailesi tarafından reddedilmesi sonucu bu önemli sağlık adımı atılamadı ve şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermektedir. Bu durumun gündeme gelmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı, K vitamini uygulamasının hayati önemini vurgulayarak bir uyarıda bulundu.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde, sadece iki aylık olan bir bebek entübe edildi. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili olarak, “K vitamini uygulaması, doğumdan hemen sonra yenidoğana yapılması gereken bir sağlık prosedürüdür. K vitamini, kanın pıhtılaşması için gereken bazı proteinlerin sentezinde önemli rol oynar ve bu nedenle bebeklerin sağlığı açısından hayati derecede önemlidir.” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada ayrıca şu noktalar üzerinde duruldu:

  • K vitamini uygulaması, vitamin eksikliğinden kaynaklanabilecek kanama riskini azaltmak amacıyla yapılır.
  • Yenidoğanlarda K vitamini eksikliği ‘yenidoğan kanaması’ adı verilen ciddi bir sağlık sorununa yol açabilir ve bu durumda beyinde ve diğer iç organlarda kanama riski artar.

Related Posts

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzman isim uyardı: 12 yaş altı çocuklar hayvan kesim alanlarından uzak tutulmalı

Klinik Psikolog Sinem Baran Ekinci, Kurban Bayramı’nda 12 yaş altı çocukların hayvan kesim alanlarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ekinci, küçük yaştaki çocuklarının soyut ve somut kavramları ayırt edemedikleri için kurban kesimlerinin izletilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Öksürük sesinden hastalık tanısı koyulabilecek

Hitit Üniversitesi’nde farklı uzmanlık alanlarından akademisyenler, öksürük sesinden 6 hastalığın yanı sıra sağlıklı öksürüğü de teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.

Şizofrenide ilaç tedavisinden daha önemli olan üç şey: Empati, doğru bilgilendirme ve sosyal destek

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ayşegül Koç, “Empati, doğru bilgilendirme ve yeterli sosyal destek, şizofreni hastalarının ilaç tedavisinden çok daha değerli. Şizofreni bir hastalıktır. Tehlikeli olan hastalık değil, hastalıkla ilgili önyargılardır, cehalettir.” dedi.

BKİ (Beden Kitle İndeksi) nedir? Obezite sınırı kaçtır? Uzman isimden bilgiler

Günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezite, sadece estetik bir sorun değil, kronik bir hastalık olarak değerlendiriliyor. BKİ (Beden Kitle İndeksi) nedir? Obezite sınırı kaçtır? soruları ise araştırılan konuların başında geliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emel Alphan, obezite hakkında merak edilenleri yanıtladı.