BM açıkladı: Gazze için en kritik 48 saat! İnsani yardım ulaşmazsa 14 bin bebek ölebilir

Gazze’ye Ulaşan Yardım Araçlarının Sayısı 100’e Yaklaştı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi yetkilileri bugün, yaklaşık 100 yardım aracının Gazze’ye girişine izin verildiğini açıkladı. Açıklamada, 11 haftadır süregelen abluka altındaki Gazze’nin ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine vurgu yapıldı.

BM’nin bu bilgilere nasıl ulaştığıyla ilgili soruya cevap veren yetkili, sahada güçlü ekiplerinin olduğunu belirtti. Gazze’ye bugün 100 kamyon gönderilmesini umduklarını dile getiren yetkili, Gazze Şeridi’nin insani yardımlarla doldurulması gerektiğini vurguladı.

BBC radyosuna konuşan yetkili, sınırda bekleyen gıda ve tıbbi malzemelerin henüz halka ulaştırılamadığını söyledi. Özellikle bebek maması sıkıntısının kritik boyutlara ulaştığının altını çizdi ve 14.000 bebeğin hayati risk altında olduğu uyarısını yaptı.

100 Yardım Kamyonu Gazze’ye Yollanacak

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında, bugün Gazze’ye yaklaşık 100 yardım kamyonunun gönderilmesine izin verildiğini duyurdu. Dün sadece 5 kamyonun geçebildiğini belirten Laerke, bugün için taleplerinin onaylandığını ve yaklaşık 100 kamyonun girmesine izin verildiğini söyledi.

Sözcü, “Lojistik açıdan 4 kamyonun henüz içeri giremediğini ancak bu durumun farklı aşamalardan kaynaklandığını” ifade etti. Bebek maması ve çocuklara yönelik gıda ürünlerinin de içinde bulunduğu kamyonların hala İsrail kontrolünde olduğunu ve dağıtımın en kısa sürede gerçekleştirileceğini belirtti.

Related Posts

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

Von der Leyen hakkındaki gensoru önergesi reddedildi: Koltuğunu korumayı başardı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hakkında Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kuruluna sunulan gensoru önergesi reddedildi. Von der Leyen, yapılan güvensizlik oylamasını geçerek koltuğunu korudu.

Deprem oldu, Naci Görür’den ‘fay geriliyor’ uyarısı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi’nde saat 01.54’te meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İki öğrenci dava etti, okuldaki haç işareti kaldırıldı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir devlet lisesinin girişine asılan haç, iki eski öğrenci tarafından mahkemeye taşındı. Öğrencilerin açtığı dava sonuçlandı ve Bavyera İdare Mahkemesi, haçın kaldırılmasına hükmetti.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.