Buğra Kavuncu: Deprem Felaketi İhmaldir, Yeni Sistem Sağlıklı Değil

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, “Bu yeni sistemde, Cumhurbaşkanı yürütmenin başı ve Cumhurbaşkanı tercihinin bir parti sınırları içerisine hapsedilmesi, ilerisi için çok doğru ve sağlıklı bir adım olmayacaktır” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kavuncu, 6 Şubat depremlerinin 2’nci yılına ilişkin, “İktidar kanadı depremleri, ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirdi. Aslında felaketi yaratan tabii afet, deprem değil, felaketin sebebi; zayıf binalar, yapılan kaçak inşaatlar, müsaade eden yetkililer, denetimsizlik, tedbirsizlik, plansızlık, öngörüsüzlüktür. Dolayısıyla bu asrın felaketi değil, asrın ihmalidir; çünkü önlenebilir her ölüm aslında bir cinayettir” dedi. Kavuncu, İstanbul’da deprem riski bulunduğunu ve merkezi hükümet ile yerel yönetimin tedbir alması gerektiğini söyledi.

‘DOĞRU NETİCELER VERMEME RİSKİ YÜKSEKTİR’

CHP’de cumhurbaşkanı adayının belirlemesi için yapılacak ön seçime değinen Kavuncu, “Bu yeni sistemde, Cumhurbaşkanı yürütmenin başı ve Cumhurbaşkanı tercihinin bir parti sınırları içerisine hapsedilmesi, ilerisi için çok doğru ve sağlıklı bir adım olmayacaktır. Bunu bu açıdan değerlendiriyoruz. Çünkü yüzde 50+1’e ihtiyaç olan ve bu yapıdan dolayı ittifak yapmaya mecbur bırakan bir sistemle karşı karşıyayken bunu bir partinin tahakkümü altında bulundurmak, sıkıştırmak sağlıklı değildir, doğru neticeler vermeme riski yüksektir. Bu açıdan değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Related Posts

İstanbul depremi: On binlerce kişi cami ve okullarda kalıyor

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da depremlerin ardından barınma talebinde bulunan 101 bin kişinin cami, okul, yurt ve sosyal tesislere yerleştirildiğini açıkladı.

Netanyahu, Azerbaycan’ı ziyaret edecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mayıs ayında Azerbaycan’ı ziyaret edecek. Netanyahu burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek.

Deprem riski bitti mi, tehlike var mı? Prof. Dr. Okan Tüysüz’den açıklama

İstanbul dün öğle saatlerinde 6,2 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Peki deprem riski bitti mi? Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, bu depremin düşük ivmeli bir deprem olduğunu belirterek kırılan fayın üzerinde stresin boşaldığını söyledi.

İstanbul’daki deprem Yunan basınında: “Marmara fayı çok büyük ve tehlikeli”

İstanbul Silivri açıklarında dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Yunanistan’ı da alarma geçirdi.

Satırla yakalandı, “Babam pideci” dedi! Mattia Ahmet’in katillerine iki ayrı dosyadan takipsizlik

Kadıköy’de alışveriş yapmak için gittiği pazarda bıçaklanarak öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’ye ilişkin davada yargılanan sanıklar B.B. ve U.B.’nin daha önce karıştıkları olaylara ilişkin davadan takipsizlik kararı çıktı.

Son Dakika… DEM Parti heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un görüşmesi başladı

Son dakika haberi… DEM Parti heyetinin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşmesi başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir