Büyük usta Nazım Hikmet doğumunun 123. yılında Şişli’de anıldı

Şişli Belediyesi ve Nâzım Hikmet Vakfı, Nâzım Hikmet’i Anma Programı Düzenledi

Dün akşam Harbiye CRR’de gerçekleşen “Nâzım 123 Yaşında: Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” adlı özel etkinliğe ilgi büyük oldu. Programda, Nâzım Hikmet’in izleri taşıyan birçok sanatçı yer aldı.

Şişli Belediyesi tarafından hazırlanan “Şişli’de Bir Nâzım” kitabının tanıtımıyla başlayan program, Nâzım Hikmet’in Şişli’deki yaşamından esinlenerek oluşturuldu. Şehir plancısı olan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın desteğiyle ortaya çıkan eser, şairin yaşamını ve eserlerini detaylı bir şekilde ele alıyor.

Nâzım Hikmet Anma Programı Detayları

Programın sunuculuğunu sinema ve tiyatro sanatçısı Altan Gördüm üstlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan, programda yaptığı konuşmada, Nâzım Hikmet’in Şişli ile olan bağını vurgulayarak, kitabın önemine değindi. Şahan, Nâzım Hikmet’in ve Şişli’nin birbirlerine kattıklarını anlattı.

Ayrıca, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Oral, vakfın amacını ve yürüttükleri burs programını anlattı. Vakıf, genç edebiyat öğrencilerine destek olmak amacıyla bir burs programı başlattıklarını duyurdu.

Sanat Dolu Gece

Programda birçok sanatçı sahne aldı. Genco Erkal’ın seslendirdiği “Otobiyografi” şiiri dinleyicilerle buluşurken; Halil Ergün, Tilbe Saran, Selçuk Yöntem ve Levent Ülgen de şairin eserlerini seslendirdi. Ayrıca Mercan Selçuk Dans Topluluğu, Nâzım Hikmet’in şiirlerini dans ve müzikle harmanladı. Gecenin finalinde ise Zuhal Olcay ve çocuk korosu unutulmaz bir performans sergiledi.

Şişli Belediyesi ve Nâzım Hikmet Vakfı’nın düzenlediği anma programı, büyük ilgi gördü ve katılımcılar tarafından keyifle izlendi.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Von der Leyen hakkındaki gensoru önergesi reddedildi: Koltuğunu korumayı başardı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hakkında Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kuruluna sunulan gensoru önergesi reddedildi. Von der Leyen, yapılan güvensizlik oylamasını geçerek koltuğunu korudu.

Deprem oldu, Naci Görür’den ‘fay geriliyor’ uyarısı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi’nde saat 01.54’te meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İki öğrenci dava etti, okuldaki haç işareti kaldırıldı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir devlet lisesinin girişine asılan haç, iki eski öğrenci tarafından mahkemeye taşındı. Öğrencilerin açtığı dava sonuçlandı ve Bavyera İdare Mahkemesi, haçın kaldırılmasına hükmetti.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.