Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kentsel Dönüşüm Hayat Kurtaran Bir Zorunluluk

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kentsel Dönüşüm Toplumsal Bir Destekle Hızlanmalı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olarak ele alınması ve medya ile sivil toplum başta olmak üzere tüm kesimlerin desteğiyle hız kazanmasının önemine vurgu yaptı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya’da eski yönetmelik kriterleri ile inşa edilen ve 1994 yılında iskan ruhsatı almış olan ve dün akşam çöken binada hayatını kaybeden Suriye uyruklu 2 kişiye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bina çökmeden çıkanlara ve enkazdan kurtarılanlara geçmiş olsun. Can kurtarmak için enkaza hızla müdahale eden arama kurtarma ekiplerine ve çalışmalara katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Binanın çökme nedenini ve sorumluları belirlemek üzere adli soruşturma başlatıldığını hatırlatan Yılmaz, “Bu acı olay, uzun süredir devam eden ve önemli adımlar atılan kentsel dönüşümün hayat kurtarıcı bir zorunluluk olduğunu bir kez daha göstermiştir. Geçen yıl yapılan düzenlemeler ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulmasıyla yasal ve kurumsal altyapı daha da güçlendirildi. Ancak bu sürecin, siyaset üstü bir konu olarak benimsenmesi ve medya ile sivil toplum dahil tüm kesimlerin desteğiyle hızlanması büyük önem taşımaktadır. Çünkü insan yaşamından daha değerli bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Son dakika… Resmi Gazete’de yayımlandı: İnfaz yasası yürürlüğe girdi

Son dakika haberi… Bugün Meclis’ten geçen ve “10. Yargı Paketi” olarak bilinen infaz yasası, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısıyla yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kağıthane’de düğün çıkışı tartıştığı yakınını taşla öldüren şüpheli tutuklandı

Kağıthane’de düğün salonundan çıkan Mehmet Ginyol (72), sokakta çıkan kavgada alkollü olduğu öne sürülen akrabası Barış G. (32) tarafından başına taşla vurularak öldürüldü. Olayın ardından pasaport almak amacıyla kimlik çıkarmak için Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden ve burada yakalanan Barış G. tutuklandı. Şüphelinin ifadesinde Girgin’e darbetmek amacıyla taşla vurduğunu ve düğün salonuna geri dönerek yakınlarına Girgin’i bıçakla yaraladığını söylediği ortaya çıktı.

‘AKP 59 aracı yasa dışı biçimde AKP İstanbul İl Başkanlığı’na tahsis etti’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 2017-2019 yılları arasında AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 59 aracın yasa dışı biçimde AKP İstanbul İl Başkanlığı’na tahsis edildiğini tespit ettiklerini belirtti. Yavuzyılmaz, “Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin İBB’nin kasasına bağladığı hortumları kestiği için tutuklu” dedi.

İmamoğlu paylaştı! İşte turp ve ahtapotun bedeli

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 19 Mart operasyonları sonrasında ekonomide yaşananlara ilişkin hazırlanan bir belgeseli paylaştı

Avrupa’ya kaçırılan miras geri geldi: İsviçre 7 tarihi eseri Türkiye’ye iade etti

İsviçre, aralarında Tunç Çağı’na ait adak heykelciklerinin de bulunduğu 7 tarihi eseri Türkiye’ye iade etti. İade süreci, 2022 yılında imzalanan ikili anlaşma çerçevesinde yürütülürken Bern Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle kamuoyuna duyuruldu.

4 bin liralık bayram ikramiyesine karşı emekliler ayakta… DİSK öncülüğünde Cevahir AVM önünde toplandılar: Taleplerini sıraladılar!

Emekliler, bayram ikramiyeyi olarak hesaplarına yatırılacak 4 bin lirayı DİSK öncülüğünde buluşarak protesto etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu geçmiş yıllardaki maaş ve ikramiyelerle bugün arasındaki devasa farkların altını çizdi.