DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

Son dakika… Trump : “İran’ın kilit nükleer zenginleştirme tesisleri tamamen yok edildi”

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan uçakları ve denizaltılarıyla gerçekleştirilen saldırı sonucu, İran’ın kilit nükleer zenginleştirme tesislerinin “tamamen yok edildiğini” söyledi.

İzmir’de tesettürlü kadının işletmeye alınmadığı iddiasına 3 gözaltı

İzmir’in Çeşme ilçesinde tesettürlü bir kadının, kıyafet tercihi nedeniyle sahildeki bir işletmeye alınmadığını iddia etmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında işletmenin müdürü, güvenlik görevlisi ve bir yetkili gözaltına alındı.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Herkes için çok tehlikeli

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda açıklama yaptı. Arakçi, ABD’nin, İsrail’in İran’a saldırılarına katılmasının çok talihsiz ve herkes için çok tehlikeli olacağını söyledi.

İmamoğlu’ndan Tekirdağ mitingine çağrı! Saat verdi, yarını işaret etti…

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, yarın CHP’nin Tekirdağ’da gerçekleşecek olan mitingine tüm Tekirdağlıları davet etti. Saat 19.00’a çağrı yapan İmamoğlu, “Biz adaletten yana on milyonlarız onlar bir avuç, bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

3 yıl elektronik sigara kullandı: ‘Patlamış mısır’ hastalığına yakalandı

ABD’de 3 yıl boyunca elektronik sigara kullanan 17 yaşındaki bir genç, “patlamış mısır” adı verilen kalıcı bir akciğer hastalığına yakalandı.

AKP’li Başkan ruhsatsız iş yeri açtı, devlet erkanı tam kadro katıldı

Mersin’in Erdemli İlçesi’nin AKP’li Başkanı Mutafa Poş’un iş yeri açılışına devlet protokolü tam kadro katıldı. Ruhsatı bulunmadığı öğrenilen” İnci Davet Evi” isimli iş yerinin açılışına, Erdemli İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Müftüsü ile çok sayıda kurum ve kuruluşların müdür ile yetkilileri de katılım sağladı.