Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Pamukçu, yapımı süren Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu

Diyarbakır Şehir Hastanesi Yapım Sürecinde

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, yapımı devam eden Kayapınar Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Müdür Pamukçu, Kayapınar Şehir Hastanesi’nde yapılan incelemelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bin yataklı hastanenin 260 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirtti.

Hastanenin sadece Diyarbakır’a değil, çevre illere de hizmet vereceğini vurgulayan Pamukçu, 2023 yılında başlanan hastanenin kaba inşaatının yüzde 80’inin tamamlandığını açıkladı.

Hastane kapasitesinin 1400 yatağa kadar çıkarılabileceğini dile getiren Pamukçu, “Hastanemiz 250 poliklinik odası, 316 yoğun bakım yatağı, 38 ameliyathanesiyle ileri tıp teknolojisinin en üst düzeyinde Diyarbakır ve bölge halkına hizmet edecek. Hastanemiz, sadece Diyarbakır halkına değil, Güneydoğu’daki tüm vatandaşlarımıza hizmet verebilecek kapasitede olacak. Günlük 10 bin hastanın başvurmasını bekliyoruz. Ayrıca 6 bin kişinin de burada çalışacağı bir hastane olacak. Bu hastanenin sadece Diyarbakır’a mükemmel bir sağlık hizmeti sunmakla kalmayıp aynı zamanda şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Pamukçu, Diyarbakır ve çevre illerine hizmet verecek olan hastanenin inşaat sürecini titizlikle takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı ve diğer yöneticilere desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Related Posts

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

Borçlular dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı o tutar yükseldi!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız ödeme tutarı artırıldı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu kurumları da bu değişikliğe uyacak.

Ticaret savaşlarında ikinci raunt! AB İngiltere’den daha yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalacak

ABD ile ticaret pazarlığında geri adım atan Brüksel, Trump’ın talep ettiği yüksek gümrük vergilerine geçici olarak boyun eğmeye hazırlanıyor. AB iş dünyası, İngiltere’ye tanınan ayrıcalıkların kendilerine sunulmamasından ötürü hayal kırıklığı yaşıyor.

34 yıllık ayakkabı ve çanta firması darboğazda: Konkordato ilan etti

Ayakkabı, çanta ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Talipsan ve bağlı iki şirketi konkordato talebinde bulundu.

Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Eskiden sadece aydınlatma amaçlı olarak tasarlanmış, dizayn edilmiş ve yapılmış altyapı hatlarımız vardı. Şimdi bunun çok daha ötesinde ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Gerek trafolarımız gerek iletim ve dağıtım hatlarımızın bu anlamda yenilenmesi çok önemli bir aşama. Artık yeni bir sistem dizaynına ve mimarisine ihtiyacımız var” dedi.