Ege Üniversitesi, Pediatrik Toroskopi alanında dünyaca ünlü cerrahları ağırladı

Ege Üniversitesi, Dünyaca Ünlü Cerrahları Ağırladı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye Çocuk Cerrahları Derneği, European Pediatric Surgeons’ Association (EUPSA), European Society of Paediatric Endoscopic Surgeons (ESPES) ve International Pediatric Endosurgery Group (IPEG) iş birliğinde “Ege Üniversitesi Uluslararası İleri Düzey Pediatrik Toroskopi Çalıştayı” düzenledi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nda gerçekleştirilen çalıştaya dünya çapında tanınan uzman isimler katıldı. Sağlık ve bilim iletişimindeki başarılı çalışmalarıyla bilinen Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM), programın canlı yayınını başarıyla gerçekleştirdi.

Çalıştayın koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Dökümcü yaptı. Program kapsamında yapılan cerrahi girişimler, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’nde canlı olarak izlendi.

“Dünya Çapında Cerrahlar Deneyimlerini Paylaştı”

Çalıştaya, çocuk cerrahisi alanında tanınmış uzmanlar katıldı. Dr. Dariusz Patkowski, Dr. Steven Rothenberg, Dr. Arnaud Bonnard ve Dr. Satoshi Ieiri gibi uzman cerrahlar, ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzman isim uyardı: 12 yaş altı çocuklar hayvan kesim alanlarından uzak tutulmalı

Klinik Psikolog Sinem Baran Ekinci, Kurban Bayramı’nda 12 yaş altı çocukların hayvan kesim alanlarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ekinci, küçük yaştaki çocuklarının soyut ve somut kavramları ayırt edemedikleri için kurban kesimlerinin izletilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Öksürük sesinden hastalık tanısı koyulabilecek

Hitit Üniversitesi’nde farklı uzmanlık alanlarından akademisyenler, öksürük sesinden 6 hastalığın yanı sıra sağlıklı öksürüğü de teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.

Şizofrenide ilaç tedavisinden daha önemli olan üç şey: Empati, doğru bilgilendirme ve sosyal destek

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ayşegül Koç, “Empati, doğru bilgilendirme ve yeterli sosyal destek, şizofreni hastalarının ilaç tedavisinden çok daha değerli. Şizofreni bir hastalıktır. Tehlikeli olan hastalık değil, hastalıkla ilgili önyargılardır, cehalettir.” dedi.

BKİ (Beden Kitle İndeksi) nedir? Obezite sınırı kaçtır? Uzman isimden bilgiler

Günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezite, sadece estetik bir sorun değil, kronik bir hastalık olarak değerlendiriliyor. BKİ (Beden Kitle İndeksi) nedir? Obezite sınırı kaçtır? soruları ise araştırılan konuların başında geliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emel Alphan, obezite hakkında merak edilenleri yanıtladı.