EÜ Sağlık Araştırmalarında Öncü Olacak

Ege Üniversitesi Sağlık Harcamalarını Azaltacak AR-GE Çalışmalarına Odaklanıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına yoğunlaştıklarını ve “sağlık temalı araştırma üniversitesi” konseptini hayata geçirdiklerini belirtti.

27 Mayıs 1955’te kurulan EÜ, bünyesindeki 19 fakülte, 39 uygulama ve araştırma merkezi, 10 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, rektörlüğe bağlı 6 bölüm ile köklü eğitim kuruluşları arasında yer alıyor.

Bornova’da geniş bir kampüse sahip üniversitede 55 bin öğrenci eğitim alırken, 2 bin 994 akademik personel görev yapıyor.

AR-GE yatırımları ile tam akredite ve önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, 2025’ten itibaren sağlık temalı bilimsel çalışmalarla da öne çıkmayı amaçlıyor.

Üniversite hastaneleri arasında 2 bin yatak kapasitesiyle en yüksek olan EÜ’de, tıp eğitiminin yanında TÜBİTAK destekli çalışmalar, kanser, aşı, medikal cihazlar, nadir ve genetik hastalıklar gibi çok çeşitli alanlarda araştırmalar yapılıyor.

Eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri, gıda mühendisliği ve ziraat fakültesi de üniversitenin sağlık temasını destekleyecek bilimsel çalışmalara odaklanmış durumda.

Ege Üniversitesi, sağlığa yönelik bilimsel çalışmalarla Türkiye’nin sağlık harcamalarını azaltmayı ve sağlıklı gıda tüketimini teşvik etmeyi hedefliyor.

“Sağlık Temalı Araştırma Üniversitesi Kavramını İlk Biz Tanımladık”

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluşlarının 70. yılında sağlık temasını öne çıkardıklarını belirtti.

Türkiye’nin üniversiteleri, devlet hastaneleri ve diğer yatırımlarıyla vatandaşa ciddi sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin milli teknolojilerin geliştirilmesinde TÜBİTAK nezdinde son 5 yıldır ilk sırada yer aldığını ve uluslararası fon alma konusundaki başarılarını sürdürdüğünü belirtti.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nin Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların bütçe desteğiyle yeniden yapıldığını paylaşan Budak, hastanenin ulusal ve uluslararası alanda ciddi başarıları olduğunu ve döner sermaye gelirinin büyük bir kısmının AR-GE çalışmalarına harcandığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Budak, geçen yıl hız verdikleri sağlık temalı bilimsel çalışmaların 2025’te daha da artarak devam edeceğini belirtti.

Related Posts

Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Eskiden sadece aydınlatma amaçlı olarak tasarlanmış, dizayn edilmiş ve yapılmış altyapı hatlarımız vardı. Şimdi bunun çok daha ötesinde ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Gerek trafolarımız gerek iletim ve dağıtım hatlarımızın bu anlamda yenilenmesi çok önemli bir aşama. Artık yeni bir sistem dizaynına ve mimarisine ihtiyacımız var” dedi.

İşten ayrılmak isteyenlere kötü haber: Kıdem tazminatı tavanı düşük kaldı, işçinin kaybı 5 bin lirayı aştı

Kıdem tazminatı tavanının enflasyon oranında artırılmaması işten ayrılmak isteyenleri zor durumda bıraktı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

Borsa İstanbul ve altın rekora koşuyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ortasında yükseliş ivmesini koruyarak günü 108,68 puan artışla 10.189,02 puandan tamamladı. Güne 10.103,74 puandan başlayan endeks, gün içinde 10.307,02 puana kadar tırmanarak yatırımcılara güçlü sinyaller …

80 yıllık gözlük devi resmen iflas etti

Almanya’da 1945 yılından itibaren faaliyet gösteren gözlük tedarikçisi resmen iflas bayrağını çekti.