Fındık ihracatından 8 ayda 1,9 milyar doları aşkın gelir sağlandı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatı 2024-2025 Sezonunda Rekor Kırdı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2024-2025 ihracat sezonunda rekor bir performans sergilendiği bildirildi. 1 Eylül 2024-30 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleşen ihracatın detayları paylaşıldı.

Toplamda 238 bin 428 ton fındığın ihraç edilerek 1 milyar 945 milyon 724 bin 564 dolar gelir elde edildiği belirtildi. Geçen sezonun aynı döneminde ise 212 bin 573 ton fındık satışıyla 1 milyar 586 milyon 338 bin 145 dolar gelir sağlandığı vurgulandı.

Ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan fındık ihracatının, yeni sezonunda da başarılı bir performans göstermesi bekleniyor. Karadeniz Bölgesi’nin en önemli tarımsal ürünlerinden olan fındık, dünya pazarlarında da talep görmeye devam etmektedir.

Related Posts

Otomotiv en fazla ihracat yapan sektör oldu

Otomotiv endüstrisi geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak kayıtlara geçti.

Bakan Bolat açıkladı: Nisan ayı dış ticaret açığında dev artış!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat nisan ayı dış ticaret verileri açıklandı. Türkiye, küresel ekonomik zorluklara rağmen ihracatını artırmayı başardı. Bakan Bolat, bu başarıda ihracatın çeşitlendirilmesinin ve yoğun çalışmanın önemli rol oynadığını belirtti.

DİSK-AR raporu: Geniş tanımlı işsizlik oranı rekor seviyelerde!

DİSK-AR’ın TÜİK verilerinden yararlanarak yaptığı hesaplamalar, gerçek işsiz sayısının 12 milyona dayandığını ortaya koydu.

Konut kredisi çekmeden önce dikkat! 5 yıl ve 10 yıl vade arasında büyük uçurum var

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrasında özel bankalarda konut kredisi faizleri tırmanışa geçti. Kamu bankaları faiz oranlarını sabit tutarken, 5 ve 10 yıl vadeli kredi seçeneklerinde geri ödeme tabloları dikkat çekti.

Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim fiyatı belli oldu

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, bu yıl vekaletle kurban kesimi bedelinin “yurt içi” ve “Filistin Gazze” kategorisi için 13 bin 250 lira, “yurt dışı” için 5 bin 250 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Eski tip ehliyet kullananlar dikkat: Son gün 31 Temmuz!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, eski tip sürücü belgelerinin kullanımlarının 31 Temmuz 2025’te dolacağı belirterek, yoğunluktan etkilenilmemesi adına ilgililerin kısa sürede randevu alması uyarısında bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir