Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyelilerin izinli giriş-çıkış sürecini paylaştı: En fazla 3 defa kullanılabilecek hak, aile reisine verilecek

Türkiye’deki Kayıtlı Suriyelilere İzinli Giriş-Çıkış İmkanı Tanındı

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de ikamet eden kayıtlı Suriyelilere sağlanan izinli giriş-çıkış hakkının kullanımının başladığını duyurdu. En fazla 3 kez kullanılabilecek bu hakkın “aile reisi”ne verileceği belirtilirken, “Aile reisinin çıkış yapamayacak durumda olması halinde aile adına, ergin aile üyelerinden birisi kullanabilecek” denildi.

Suriye’de cihatçı örgüt Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ), Şam’ı ele geçirmesinin ardından Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkeyi terk etmişti. Bu olay sonrasında Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşleri gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı, Suriyelilerin ülkelerindeki durumu öğrenmeleri ve geri dönüş için hazırlık yapmaları amacıyla izinli giriş-çıkış sürecini başlatacağını açıklamıştı.

Başkanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre:

Aktif koruma altındaki Suriyelilere, ülkelerindeki güncel durumu görmeleri ve geri dönüşe hazırlanmaları için verilen izinli giriş-çıkış hakkı 1 Ocak 2025’te başladı ve 1 Temmuz 2025’te sona erecek. Bu hak en fazla 3 kez kullanılabilecek ve aile reisine verilecek. Eğer aile reisi çıkış yapamıyorsa, ergin aile üyelerinden biri kullanabilecek. İzinli çıkış-giriş işlemleri, Kilis-Çobanbey ve Hatay-Zeytindalı Kara Hudut Kapıları’ndan yürütülecek. İzinli çıkış yapanlar, çıktıkları kapıdan Türkiye’ye tekrar giriş yapmak zorundalar.

Geri dönüş hazırlığı yapmak isteyen Suriyelilerin izinli çıkış-giriş hakkı için başvuru adımları takip edilmelidir.

NE OLMUŞTU | Beşar Esad devrildi, HTŞ iktidarda; neler oluyor?

Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!


Günün Öne Çıkan Haberleri:

Related Posts

Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltında… İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan ‘CHP’ operasyonlarına ilk tepki: ‘Patron çıldırdı!’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu son gözaltılara ilişkin, “Siyasi yoruma gerek yok; patron çıldırdı” dedi.

Cezalar hep muhalife

Özgür basının üzerinde sopa görevi gören RTÜK, son 7 ayda muhalif kanallara 48 kez para cezası, 20 günlük ekran karartma ve 29 program durdurma cezası verdi.

Deprem oldu, kitabı gündeme oturdu: 5 Temmuz’a dikkat!

Japon manga sanatçısı Ryo Tatsuki, 3 yıl önce yayımlanan kitabında 5 Temmuz 2025’i işaret ederek ülkede büyük bir deprem olacağını yazmıştı. Bu ‘öngörüsüne’ iki gün kala Japonya, 5.5’lik depremle sarsıldı. Tatsuki’nin kitabı, gündem oldu.

CHP’li Aşkın Genç’ten Bakan Memişoğlu’na: ‘İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda alınan tedbirler nelerdir?’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, internetten reçeteli ve sahte ilaç satışının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na “İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda bugüne dek alınan idari tedbirler nelerdir? Halkın sahte ilaçlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır?Yasal mevzuat ve cezalar bakımından bir düzenleme düşünülmekte midir” diye sordu.

Netanyahu’nun oğlu Anver korkudan adını değiştirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun, 2022 yılında eğitim amacıyla İngiltere’ye gitmeden önce güvenlik endişesiyle adını değiştirdiği bildirildi. ÜNİVERSİTE KAYDINI FARKLI İSİMLE YAPTIRDI Yerel basında yer alan haberlere …

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam