Gözler yarın Silivri’de: “Cin şişeden çıktı!”

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’den Terör Örgütü İddialarına Yanıt

Terör örgütü üyesi olarak itham edilmeyi şiddetle reddettiğini söyleyen Özer, bu iddialara Meclis Başkanı’nın davetiyle yaptığı sunumlarla cevap verdiğini belirtti.

Özer, “Esenyurt Belediye Başkanı olduğum için bu ithama muhatap oluyorum. 64 yaşında, ülkesine bugüne kadar en üst düzeyde görevler yapmış saygın bir bilim insanıyım. Ülkemi yurt içi ve yurt dışında temsil ettim. Birleşmiş Milletler, habitat II. delegesi oldum. TBMM’de Meclis Başkanı’nın daveti ile sunumlar yaptım. Bugüne kadar terör örgütü üyesi olmamışım, ne zaman ki belediye başkanı seçilmişim birdenbire olmuşum.

Esenyurt Belediyesi’ne kayyum atamak istedikleri için buradayım, Silivri’de demir parmaklıklar arasında, dört duvarla çevrili küçücük bir hücredeyim. ‘Ver belediyeyi, gir içeri, suçunun ne olduğuna sonra karar veririz’ dediler. Önce suçlu ilan ettiler. Buna göre algı yaratmaya çalıştılar sonra kendilerince delil aramaya koyuldular. Hiçbir delil de ortaya koyamadılar. Zira olmayan suçun delili de olmaz. Artık cin şişeden çıktı. Meydanlar doluyor.”

AHMET Özer, ilk çözüm sürecinde adı geçtiği için tutuklandığını söyledi: “11 yıl önce İmralı’da benim iradem dışında Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Öcalan arasında çözüm sürecine katkı vermesi gereken bilim insanları arasında adım geçiyor diye bugün hapiste tutuluyorum. Öcalan’ın bugün mektupları devlet erkanları, yerli ve yabancı basın önünde okutuluyor. Peki sormazlar mı bu ne yaman çelişki diye?

BARIS sürecini desteklediğini söyleyen Ahmet Özer, belediye başkanı seçilmeseydi, iktidarın kendisinden yardım isteyeceğini savundu: “Süreci amasız, fakatsız destekliyorum. Eğer bugün içeride olmasaydım bana, ‘Gel sürecin başarısı için bize destek ol’ diyeceklerdi. Beni de en çoküzen şeylerden biri bugün dışarıda olup toplumsal barışa katkı verememem. Zira benim doktora sonrası çalışmalarım ‘Çatışmaların Çözümü’ üzerineydi.”

Ahmet Özer, yarın saat 10.00’da Silivri’de görülecek mahkemesi öncesi çağrıda bulundu: “Tek kişilik iddianamemi 4 ayda yazdılar, 3 ay sonraya da gün verdiler. 23 Mayıs 2025 Cuma günü (yarın) saat 10.00’da Silivri’de mahkemem var. Hak, hukuk, adalet diyen bütün dostları bekliyorum. Soruşturma süreci tamamen önyargıyla yürütüldü. Lekelenme hakkımız, soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi ihlal edildi. Bu yanlışların mahkeme tarafından düzeltilmesini; hak, hukuk ve adaletin tecellisini bekliyoruz. SÖZCÜ ailesine bu zor süreçte halkın doğru bilgi alma hakkı için gösterdiğiniz çabalardan dolayı teşekkürlerimi sunarım.”

Related Posts

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

Von der Leyen hakkındaki gensoru önergesi reddedildi: Koltuğunu korumayı başardı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hakkında Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kuruluna sunulan gensoru önergesi reddedildi. Von der Leyen, yapılan güvensizlik oylamasını geçerek koltuğunu korudu.

Deprem oldu, Naci Görür’den ‘fay geriliyor’ uyarısı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi’nde saat 01.54’te meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İki öğrenci dava etti, okuldaki haç işareti kaldırıldı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir devlet lisesinin girişine asılan haç, iki eski öğrenci tarafından mahkemeye taşındı. Öğrencilerin açtığı dava sonuçlandı ve Bavyera İdare Mahkemesi, haçın kaldırılmasına hükmetti.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.