Kapadokya Yarıyıl Tatilinde Tercih Ediliyor

Kapadokya, Yarıyıl Tatilinde Yerli Turistlerin Gözdesi

Türkiye’nin popüler turizm merkezlerinden Kapadokya, yarıyıl tatilinde yerli turistler tarafından tercih ediliyor. Günübirlik veya konaklamalı seçeneklerle Kapadokya’yı ziyaret eden yerli turistler, sıcak hava balonu, at ve arazi araçları turları ile vadi yürüyüşleri yaparak bölgenin tadını çıkarıyorlar. Ayrıca aileler, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı manzarada fotoğraf çektirerek tatillerini ölümsüzleştiriyorlar.

Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde ise doluluk oranı yarıyıl tatili dolayısıyla artış gösteriyor. Sıcak su havuzlarında eğlenceli zaman geçiren çocuklar, aileleriyle birlikte bölgedeki müze ve ören yerlerini ziyaret ederek vakit geçiriyorlar.

Ankara’dan ailesiyle gelen Musa Eymen Altıntaş, peribacalarını görmeyi çok istediği için karne hediyesi olarak Kapadokya’yı tercih ettiğini belirtti. Ailesinin Eskişehir’e gitmek istediğini ancak kendisinin Kapadokya’yı seçtiğini dile getiren Altıntaş, “Karneyi aldıktan birkaç gün sonra buraya geldik” dedi.

Kapadokya’ya Adana’dan çocuklarıyla gelen Bahadır Ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turizm merkezinde tatil yapmanın keyifli olduğunu ifade etti. Ünlü, bölgede dinlenme imkanı bulduklarını ve tarihi dokunun insanı etkileyici olduğunu belirtti. Aynı zamanda ATV turuna katılarak ve atlı tura çıkarak tatillerini dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur ise Kapadokya’nın her yaşa uygun seçenekler sunan eşsiz bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, bölgenin düşük sezonunda olmalarına rağmen yarıyıl tatili ile ilginin arttığını belirtti. Onur, Kapadokya’yı ziyaret eden herkesi bölgeyi rehber eşliğinde keşfetmeye davet etti ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacaklarından emin olduğunu söyledi.

Related Posts

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Amasya bugün tarih yazdı

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Amasya bugün tarih yazdı

Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltında… İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan ‘CHP’ operasyonlarına ilk tepki: ‘Patron çıldırdı!’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu son gözaltılara ilişkin, “Siyasi yoruma gerek yok; patron çıldırdı” dedi.

Cezalar hep muhalife

Özgür basının üzerinde sopa görevi gören RTÜK, son 7 ayda muhalif kanallara 48 kez para cezası, 20 günlük ekran karartma ve 29 program durdurma cezası verdi.

Deprem oldu, kitabı gündeme oturdu: 5 Temmuz’a dikkat!

Japon manga sanatçısı Ryo Tatsuki, 3 yıl önce yayımlanan kitabında 5 Temmuz 2025’i işaret ederek ülkede büyük bir deprem olacağını yazmıştı. Bu ‘öngörüsüne’ iki gün kala Japonya, 5.5’lik depremle sarsıldı. Tatsuki’nin kitabı, gündem oldu.

CHP’li Aşkın Genç’ten Bakan Memişoğlu’na: ‘İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda alınan tedbirler nelerdir?’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, internetten reçeteli ve sahte ilaç satışının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na “İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda bugüne dek alınan idari tedbirler nelerdir? Halkın sahte ilaçlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır?Yasal mevzuat ve cezalar bakımından bir düzenleme düşünülmekte midir” diye sordu.

Netanyahu’nun oğlu Anver korkudan adını değiştirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun, 2022 yılında eğitim amacıyla İngiltere’ye gitmeden önce güvenlik endişesiyle adını değiştirdiği bildirildi. ÜNİVERSİTE KAYDINI FARKLI İSİMLE YAPTIRDI Yerel basında yer alan haberlere …