Kıyamet Havada mı Kopacak?

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, havanın önemli bir silah, savaş aracı olduğu yönünde yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Ünlü yazar Abbas Güçlü de aynı konuya değindi ve konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

İddiaların çoğu karanlık geceyle ilgili komplo teorilerine odaklanmış olsa da, resmi açıklamalar olayın meteorolojik olduğunu gösteriyor. Prof. Dr. Hamit Hancı ve Dr. Alp Aslan’ın hazırladığı rapor, Avrupa kaynaklarına dayanarak olayın meteorolojik bir olay olduğunu ortaya koyuyor. Raporda, havanın günümüzde nasıl bir silah haline getirilebileceği detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Karanlıkta Neler Yaşandı?

İspanya ve Portekiz’i etkileyen büyük ölçekli elektrik kesintisi, milyonlarca insanı karanlıkta bırakarak günlük yaşamı felç etti. Bu kesinti, ulaşım, iletişim, sağlık ve diğer hayati hizmetlerde kaosa yol açtı. Hükümetler olağanüstü hal ilan ederek acil durum tedbirlerini devreye soktu ve olayın teknik arka planı incelenmeye başlandı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, spekülasyonlardan kaçınılması gerektiğini belirterek tüm senaryoların incelendiğini açıkladı. Yapılan araştırmalar, yaygın kesintinin atmosferik kaynaklı teknik bir arıza olduğunu gösterdi. Bu durum, modern Avrupa enerji ağının bile ciddi kırılganlıklara sahip olabileceğini gösterdi.

Özetin özeti: Dünya genelinde iklim değişikliğine yönelik düzenlemelerin yapıldığı bir dönemde yaşanan olaylar, film gibi gerçek oldu. Bu olaylar, enerjinin sınırlarını zorlayarak geleceğe dair endişeleri artırdı.

Related Posts

İdrarında kan gördü: Erken teşhisle mesane tümöründen kurtuldu

Eşine refakat ederken idrarında kan fark eden 47 yaşındaki Fatih Güzeloğlu, doktora başvurdu. Teşhisi sırasında mesane tümörü teşhisi aldı. Güzeloğlu, erken teşhis sayesinde hem büyük bir riskten kurtuldu hem de sağlığına kavuştu.

Uzman isim uyardı: 12 yaş altı çocuklar hayvan kesim alanlarından uzak tutulmalı

Klinik Psikolog Sinem Baran Ekinci, Kurban Bayramı’nda 12 yaş altı çocukların hayvan kesim alanlarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ekinci, küçük yaştaki çocuklarının soyut ve somut kavramları ayırt edemedikleri için kurban kesimlerinin izletilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Öksürük sesinden hastalık tanısı koyulabilecek

Hitit Üniversitesi’nde farklı uzmanlık alanlarından akademisyenler, öksürük sesinden 6 hastalığın yanı sıra sağlıklı öksürüğü de teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.

Şizofrenide ilaç tedavisinden daha önemli olan üç şey: Empati, doğru bilgilendirme ve sosyal destek

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ayşegül Koç, “Empati, doğru bilgilendirme ve yeterli sosyal destek, şizofreni hastalarının ilaç tedavisinden çok daha değerli. Şizofreni bir hastalıktır. Tehlikeli olan hastalık değil, hastalıkla ilgili önyargılardır, cehalettir.” dedi.

BKİ (Beden Kitle İndeksi) nedir? Obezite sınırı kaçtır? Uzman isimden bilgiler

Günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezite, sadece estetik bir sorun değil, kronik bir hastalık olarak değerlendiriliyor. BKİ (Beden Kitle İndeksi) nedir? Obezite sınırı kaçtır? soruları ise araştırılan konuların başında geliyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emel Alphan, obezite hakkında merak edilenleri yanıtladı.