KYK yurdunda alan depremzedenin 100 bin TL’si çalındı; “Hakkımı helal etmiyorum”

Hatay Depremlerinde Kuaförde Çalınan 100 Bin Lira İşçi’nin Umudunu Aldı

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yaşanan ev ve kuaför salonu yıkımı sonrasında Ankara’ya taşınan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda yeni bir hayat kurmaya çalışan Elif Bilgin (51), kuaförde çalışarak biriktirdiği 100 bin lirasının çalındığı olayla sarsıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evi ve iş yeri yıkılan Elif Bilgin, iki çocuğuyla birlikte Ankara’da KYK yurduna yerleşerek yeni bir hayat kurmaya çalıştı. Kuaför salonunda çalışmaya başlayan Bilgin, biriktirdiği parayı güvenli olmadığını düşünerek iş yerine götürüp koydu. Ancak çıkışta paranın olmadığını fark etti. Güvenlik kamerası kayıtlarında, yaklaşık bir ay önce işe başlayan E.E.’nin dolaptan parayı aldığı tespit edildi. Polis, Bilgin’in şikayeti üzerine soruşturma başlattı ve E.E. adlı şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.

“Yemeden İçmeden Biriktirdim”

Elif Bilgin, yaşadığı olayı bankaya yatırmak üzere yanına aldığını belirterek şunları söyledi: “Kuaförde çalışarak mücadele ediyordum. Parayı yatırmak için oradaydım. Yurtta bırakamazdım zaten. Arkadaşımla dışarı çıktığımızda bizi takip eden şahıs, dolaptan parayı alıp kaçtı. Evim ve iş yerim yıkıldıktan sonra böyle bir kayıp yaşamak üzücü. Hakkımı helal etmiyorum. Savcı şüpheliyi serbest bıraktı ve paramı geri vermedi.”

Kuaförde çalışan N.R. ise yaşanan dolandırıcılık olayını detaylarıyla anlatarak, “Elif ablayla çıktık, arkamızdan gelen şahıs dolaptan parayı aldı ve hızla dükkanı terk etti. Kamera kayıtları da aktif değildi. Bu durumun ardından Elif abladan ve diğer çalışma arkadaşlarından para istediğini hatırlıyorum. Ancak kimse bu kadar nakit para bulunmadığını söyleyerek reddetmişti. Tüm bu yaşananlar sonrasında kamera sisteminin çekiminin kesildiğini fark ettim” şeklinde konuştu. (DHA)

Related Posts

Derede akıntıya kapılan İbrahim hala aranıyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde pikniğe gittiği bölgede girdiği derede kaybolan 17 yaşındaki İbrahim Kom’u arama çalışmaları, 6’ncı günde de sürüyor. Arama çalışmalarına, Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı 18 kişilik dalgıç ekibi de katıldı.

Özgür Özel, İmamoğlu’nu ziyaret ediyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Mart tarihinden bu yana Silivri Cezaevi’nde bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmek üzere Silivri’ye gitti.

Sakarya’da 18 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Sakarya’da 18 kilo 910 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.

AKP’li vekil Barzani’nin kanalında Öcalan’a övgüler yağdırdı

Süreçle ilgili Barzani’nin kanalına konuşan AKP İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, teröristbaşı Öcalan’ı öve öve bitiremedi.

Trump’tan yeni açıklama: Türkiye’ye gelebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna konusunu müzakere etmek amacıyla Türkiye’ye gelebileceğini açıkladı.

Seçmenleri yüzüstü bıraktılar! AKP’ye geçtiler

Konya’da CHP listelerinden TBMM’ye giren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, bugün partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ekici, bugün gerçekleştirilen grup toplantısında AKP’ye katıldı.