MARBLE İzmir Fuarı Başlıyor

MARBLE İzmir Fuarı’na Hazırlıklar Devam Ediyor: İlk Doğal Taş Sergilendi

Türk doğal taşının dünyadaki en büyük küresel buluşması olarak kabul edilen MARBLE İzmir-30. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için geri sayım başladı. Bu yıl 9-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek fuar için Türkiye’nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir’e, toplam ağırlığı iki Eyfel Kulesi’ne denk gelen 20 bin ton blok taş getirildi.

İzmir Mermer Fuarı, doğaltaş sektörünün en büyük küresel etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor. MARBLE İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 30. kez düzenlenerek 9 – 12 Nisan tarihleri arasında Fuar İzmir’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarda binin üzerinde renk renk blok doğal taş ve sektörel makineler sergilenecek. Fuar, Türkiye ve İzmir ekonomisine canlılık kazandırırken doğal taş sektörüne de güç katacak.

Fuar için Fuar İzmir’e getirilen ilk doğal taş, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesindeki taş ocağından çıkarılan ve Afyon Gold ve Calacatta Viola olarak bilinen mermer bloğu oldu. Tonlarca ağırlıktaki bu mermer blok özenle sergileme alanına taşındı.

Fuarda sergilenecek dev taşlar her biri 20 tonu aşan ağırlıklara sahip. Toplamda binlerce tonluk bu dev mermerler, Eyfel Kulesi’nin ağırlığının iki katına ulaşarak 20 bin tonu bulacak.

İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu, fuara dünyanın dört bir yanından binin üzerinde blok ve bin civarında katılımcı beklediklerini belirtti. Cumalıoğlu, fuarlar aracılığıyla sanayi ve ticarete katkı sağlayarak ülkenin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu yılki MARBLE İzmir Fuarı’na tüm doğal taş ve teknoloji meraklılarını beklediklerini dile getirdi. – İZMİR

Related Posts

34 yıllık ayakkabı ve çanta firması darboğazda: Konkordato ilan etti

Ayakkabı, çanta ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Talipsan ve bağlı iki şirketi konkordato talebinde bulundu.

Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Eskiden sadece aydınlatma amaçlı olarak tasarlanmış, dizayn edilmiş ve yapılmış altyapı hatlarımız vardı. Şimdi bunun çok daha ötesinde ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Gerek trafolarımız gerek iletim ve dağıtım hatlarımızın bu anlamda yenilenmesi çok önemli bir aşama. Artık yeni bir sistem dizaynına ve mimarisine ihtiyacımız var” dedi.

İşten ayrılmak isteyenlere kötü haber: Kıdem tazminatı tavanı düşük kaldı, işçinin kaybı 5 bin lirayı aştı

Kıdem tazminatı tavanının enflasyon oranında artırılmaması işten ayrılmak isteyenleri zor durumda bıraktı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

Borsa İstanbul ve altın rekora koşuyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ortasında yükseliş ivmesini koruyarak günü 108,68 puan artışla 10.189,02 puandan tamamladı. Güne 10.103,74 puandan başlayan endeks, gün içinde 10.307,02 puana kadar tırmanarak yatırımcılara güçlü sinyaller …