Marmara’da hissedilen deprem panik yaratmıştı: Jeoloji mühendisinden kritik uyarı

Bursa’da Meydana Gelen 4.1 Büyüklüğündeki Deprem Panik Yarattı

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde bugün saat 13.43’te yaşanan 4.1 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli bir paniğe neden oldu. Deprem, yaklaşık 9.74 kilometre derinlikte gerçekleşti ve saniyeler içinde yurttaşları sokağa dökmeye yetti.

Jeoloji Mühendisi Engin Er, yaptığı açıklamada, 5 ile 7 arasındaki büyüklükteki depremlerin orta kategoride olduğunu belirterek, bugünkü depremin görece küçük olduğunu vurguladı. Ancak, önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Er, Bursa’da 7 ve üzerinde büyüklükte depremlere neden olabilecek fay hatlarının bulunduğunu açıkladı.

Bursa’daki sarsıntının büyük ölçekli bir deprem olmadığını vurgulayan Engin Er, “Bugün yaşanan deprem kesinlikle büyük çapta bir deprem değil. Biz, 5 ila 7 arasındaki depremleri orta, 7 ve üzerindekileri ise büyük olarak sınıflandırıyoruz. Bu deprem küçük ölçekli olsa da Bursa’da panik yarattı ve çevre illerde hissedildi. Paniğe sebep olan etken, depremin yer yerleşim alanlarının hemen altında gerçekleşmesiydi. Deprem artçılarına devam edebilir, ancak daha büyük bir artçı deprem beklenmiyor” dedi.

“7 ve Üzeri Depremlere Yol Açabilecek Fay Hatları Mevcut”

Er, “Bursa’da zemin açısından hem kötü hem de iyi bölgeler bulunmaktadır. Bursa’da birçok aktif fay hattı mevcuttur. Özellikle Bursa merkezinden geçen ana fay hattı ile Yenişehir’e kadar uzanan Kayapa’dan Yenişehir’e kadar olan fay hattı bilinmektedir. İznik Gölü’nden başlayarak Gemlik ve Mudanya üzerinden Karacabey’e kadar uzanan bir diğer fay hattı da bilinmektedir. Söz konusu fay hatları, 7 ve üzeri büyüklükte depremlere neden olabilir. Beklenen Marmara Depremi’nin, özellikle Bursa’da zemini kötü olan bölgelerde hasara yol açabileceği de unutulmamalıdır. Bu deprem, bize kendisini hatırlattı ve potansiyel tehlike sinyali verdi. Yapılan bilimsel araştırmalar, Bursa’da 7 ve üzerindeki depremlerin gerçekleşme olasılığını göstermektedir. Bu nedenle, bütüncül bir strateji ve adil bir kentsel dönüşümün acil olduğu ortadadır. Kontrol şart” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Bu haber Trump’ı çok sevindirecek! Mahkemeden Epstein kararı

ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kamuoyunda “Epstein dosyaları” olarak bilinen belgelere yönelik yürüttüğü incelemede, ünlü isimlerden oluşan “müşteri listesinin” tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı sonucuna vardı. Dosyalarda, Clinton ve Trump’ın isimleri yer almasına rağmen eski başkanlara yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya’da İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen BRICS Zirvesi marjında, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: ABD ile İHA konusunda anlaştık

ABD Başkanı Doanld Trump ile telefonRusya-Ukrayna savaşıyla gelenek haline gelen görüntülü mesjında Zelesnki, savaşta son bir hafta içerisindeki gelişmeleri değerlendirdi. “BU MUHTEMELEN TÜM BU ZAMANLARIN EN İYİ SOHBETİYDİ” ABD Başkanı Donald Trump …

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Amasya bugün tarih yazdı

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Amasya bugün tarih yazdı

Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltında… İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan ‘CHP’ operasyonlarına ilk tepki: ‘Patron çıldırdı!’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu son gözaltılara ilişkin, “Siyasi yoruma gerek yok; patron çıldırdı” dedi.

Cezalar hep muhalife

Özgür basının üzerinde sopa görevi gören RTÜK, son 7 ayda muhalif kanallara 48 kez para cezası, 20 günlük ekran karartma ve 29 program durdurma cezası verdi.