Moskova’da araçta patlama: “Üst düzey Rus askeri yetkili öldü”

Rusya’nın Başkenti Moskova’da Araç Patlaması Sonucu Üst Düzey Bir Rus Askeri Yetkili Hayatını Kaybetti

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araçta meydana gelen patlama sonucunda üst düzey bir Rus askeri yetkilinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rus medya kuruluşları Mash ve Shot’un aktardığı habere göre, bugün Moskova bölgesindeki Balashikha kasabasında meydana gelen araç patlamasında Rus yetkili Yaroslav Moskalik hayatını kaybetti. Moskalik, Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nın Ana Operasyonlar Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Resmi Açıklama Henüz Yapılmadı

Reuters haber ajansı, Mash’ın iddiasını henüz doğrulayamadığını belirtirken, Rus makamlarından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Baza kaynaklarına dayanarak, bölgede yaşayan yetkilinin yanından geçerken park halindeki bir araca yerleştirilen bombanın uzaktan infilak ettirildiği bilgisini paylaştı.

Patlama Nasıl Gerçekleşti?

Kyiv Post’un aktardığına göre, patlama bugün yerel saatle 10.40 sularında meydana geldi. Patlamanın Moskalik’in park halindeki Volkswagen Golf marka aracının yanından geçerken gerçekleştiği belirtildi. Olay yerinden gelen görüntüler, ev yapımı bir patlayıcının infilak ettirildiğine işaret etti.

Rusya Devlet Basını Ne Diyor?

Rusya devlet basınından TASS ve Ria Novosti, patlama sonucunda askeri bir yetkili değil, yoldan geçen bir yayının hayatını kaybettiğini bildirdi. Patlamanın etkisiyle yakınlardaki bir binanın camlarının patladığı ifade edildi. TASS’ın haberine göre, araçta bir “gaz ekipmanı” bulunduğu belirtildi ve yetkililer olayı araştırırken yaşananların gaz patlaması veya ev yapımı patlayıcıdan kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruyor.

Related Posts

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: ABD ile İHA konusunda anlaştık

ABD Başkanı Doanld Trump ile telefonRusya-Ukrayna savaşıyla gelenek haline gelen görüntülü mesjında Zelesnki, savaşta son bir hafta içerisindeki gelişmeleri değerlendirdi. “BU MUHTEMELEN TÜM BU ZAMANLARIN EN İYİ SOHBETİYDİ” ABD Başkanı Donald Trump …

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Amasya bugün tarih yazdı

Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Amasya bugün tarih yazdı

Abdurrahman Tutdere, Zeydan Karalar ve Muhittin Böcek gözaltında… İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan ‘CHP’ operasyonlarına ilk tepki: ‘Patron çıldırdı!’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu son gözaltılara ilişkin, “Siyasi yoruma gerek yok; patron çıldırdı” dedi.

Cezalar hep muhalife

Özgür basının üzerinde sopa görevi gören RTÜK, son 7 ayda muhalif kanallara 48 kez para cezası, 20 günlük ekran karartma ve 29 program durdurma cezası verdi.

Deprem oldu, kitabı gündeme oturdu: 5 Temmuz’a dikkat!

Japon manga sanatçısı Ryo Tatsuki, 3 yıl önce yayımlanan kitabında 5 Temmuz 2025’i işaret ederek ülkede büyük bir deprem olacağını yazmıştı. Bu ‘öngörüsüne’ iki gün kala Japonya, 5.5’lik depremle sarsıldı. Tatsuki’nin kitabı, gündem oldu.

CHP’li Aşkın Genç’ten Bakan Memişoğlu’na: ‘İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda alınan tedbirler nelerdir?’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, internetten reçeteli ve sahte ilaç satışının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na “İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda bugüne dek alınan idari tedbirler nelerdir? Halkın sahte ilaçlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır?Yasal mevzuat ve cezalar bakımından bir düzenleme düşünülmekte midir” diye sordu.