Müebbetle yargılandığı davada 11 yıl 8 ay ceza aldı

Erzurum’da Kız Arkadaşlarına Laf Atan Ramazan Kanbur’u Öldüren Yalçın Çakıloğlu, 11 Yıl 8 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Erzurum’da yaşanan olayda, kız arkadaşlarına laf attığı iddia edilen Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan bıçaklayarak öldüren Yalçın Çakıloğlu, müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada haksız tahrik indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 21 Haziran 2023 tarihinde Yakutiye ilçesinde meydana geldi. Yalçın Çakıloğlu, Faruk K. ve kız arkadaşlarıyla yolda yürürken yanlarından geçen Ramazan Kanbur’a laf attığı iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma sonucunda Yalçın Çakıloğlu, elindeki bıçakla Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan yaralayarak hayatını kaybetmesine neden oldu.

Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Yalçın Çakıloğlu, karar duruşmasında hakkında verilen cezayı duydu.

“Küfürler etti, kaçtım yine peşimden geldi”

Yalçın Çakıloğlu, duruşmada, “Küfürler etti. Kaçtım. Yine peşimden geldi. Çıkan kavgada altta kalınca kendimi savunmak için hamle yaptım. Yaralandığını fark etmedim. Üzerimde benden büyük ve kilolu, uyuşturucu kullanan biri vardı. Kendimi savunmasam ben ölecektim. Adalete güveniyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Yalçın Çakıloğlu’nu ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı ve haksız tahrik ve takdir indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.

“Ceza değil ödül verildi”

Olayın mağduru Ramazan Kanbur’un ağabeyi Muhammet Kanbur, mahkemenin verdiği cezanın yetersiz olduğunu belirterek, “Geçen yıl kardeşim Ramazan Kanbur’u vahşice öldürdüler. Mahkeme, çocuğun birine sadece 11 yıl ceza verdi. Bu adaletsizlik. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Ceza değil ödül verildi. Bu karar bizi yıktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Peru’dan hırsız geldi! 1,5 milyon lirayı çaldılar

Zeytinburnu’nda bankadan para çeken bir kişiyi takip ederek, otomobilin ön koltuğuna bıraktığı ve içinde 1,5 milyon lira olan çantayı çalan Peru uyruklu 3 hırsız polis tarafından Sabiha Gökçen havalimanında düzenlenen operasyonla yakalandı.

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özel’in açıklamasına tepki

AKP Sözcüsü Çelik’ten Özel’in açıklamasına tepki

İmralı heyeti, yarın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüşecek

İmralı heyeti, yarın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüşecek

Bu haber Trump’ı çok sevindirecek! Mahkemeden Epstein kararı

ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kamuoyunda “Epstein dosyaları” olarak bilinen belgelere yönelik yürüttüğü incelemede, ünlü isimlerden oluşan “müşteri listesinin” tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı sonucuna vardı. Dosyalarda, Clinton ve Trump’ın isimleri yer almasına rağmen eski başkanlara yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya’da İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen BRICS Zirvesi marjında, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: ABD ile İHA konusunda anlaştık

ABD Başkanı Doanld Trump ile telefonRusya-Ukrayna savaşıyla gelenek haline gelen görüntülü mesjında Zelesnki, savaşta son bir hafta içerisindeki gelişmeleri değerlendirdi. “BU MUHTEMELEN TÜM BU ZAMANLARIN EN İYİ SOHBETİYDİ” ABD Başkanı Donald Trump …