Pete Hegseth, yemin edip ABD Savunma Bakanı olarak görevine başladı

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth Göreve Başladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Savunma Bakanlığı için aday gösterdiği ve hakkındaki cinsel saldırı suçlamalarıyla tartışma yaratan eski Fox News sunucusu Pete Hegseth, yemin ederek görevine başladı. Hegseth, ABD Senatosu’nda dün yapılan oylamanın ardından bugün düzenlenen yemin töreniyle, Dışişleri Bakanı Rubio’dan sonra resmen görevine başlayan ikinci bakan oldu.

Ülkenin 29. savunma bakanı olan Hegseth, Senato’daki oylamada kendisine oy vererek eşitliği bozan ABD Başkan Yardımcısı James David (JD) Vance’e teşekkür etti. Hegseth, yemin sonrası yaptığı yazılı açıklamada, “savaşmak yerine caydırma” ilkesini benimseyeceklerini belirterek ancak gerektiğinde düşmanı yok etmek için “ezici ve kararlı bir güç” ortaya koyacaklarını vurguladı.

Trump, Truth Social platformunda “Pete Hegseth’i tebrik ederim. Harika bir Savunma Bakanı olacak!” diye yazdı. Pentagon’a liderlik edecek olan Hegseth için Senato’da yapılan oylama, 50-50’lik beraberlikle sonuçlanmış, aynı zamanda ABD Senatosu Başkanı olan JD Vance’ın oyuyla denge Hegseth’in lehine bozulmuştu.

Ne Olmuştu?

Eski asker ve Trump’a yakın yayınlarıyla bilinen Fox News haber kanalının eski sunucusu Hegseth, Başkan Trump tarafından Savunma Bakanlığı’na aday gösterildikten sonra pozisyona yeterli olup olmadığı konusunda tartışmalara neden olmuştu.

Ardından Pete Hegseth’in işe alkollü gitme iddialarının yanı sıra ismi açıklanmayan bir kadının 2017 yılında Kaliforniya eyaletindeki bir otel odasında kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu polise rapor ettiği ortaya çıkmıştı. Cinsel taciz iddiasını yalanlayarak olayın ‘rızaya dayalı’ yaşandığını savunan Hegseth, 14 Ocak’ta Senato’daki onay oturumunda bir soruya verdiği yazılı cevapta, kendisini ‘cinsel saldırıyla suçlayan kadına 50 bin dolar ödediğini’ itiraf etmişti. Öte yandan, Pete Hegseth’in ayrıca 2015 yılında bir gaziler grubunun etkinliğinde sarhoşken “Tüm Müslümanları öldürün” diye bağırdığı ileri sürülmüştü.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Tuncer Bakırhan, korucularla ilgili sözleri için özür diledi: Yanlış ifade edilmiş olabilir, bir kastım yok

Tuncer Bakırhan, korucularla ilgili sözleri için özür diledi: Yanlış ifade edilmiş olabilir, bir kastım yok

Ölen arkadaşının başında saatlerce bekledi

Antalya’da işe gitmek üzere yola çıkan 27 yaşındaki Gökhan Tunca, motosikletinin virajda kontrolden çıkması sonucu refüje ve ağaca çarptı. Tunca olay yerinde hayatını kaybetti. Acı haberi alan arkadaşı, uzun süre gözyaşları içinde cansız bedeni izledi.

Erdoğan’dan ‘il olmak istiyoruz’ diyen kişiye ilginç yanıt

TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen törende Hakkari’den gelen bir kişi, Erdoğan’a “Yüksekova il olmayı bekliyor cumhurbaşkanım” dedi. Erdoğan’ın verdiği yanıt ise dikkat çekti.

Derede akıntıya kapılan İbrahim hala aranıyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde pikniğe gittiği bölgede girdiği derede kaybolan 17 yaşındaki İbrahim Kom’u arama çalışmaları, 6’ncı günde de sürüyor. Arama çalışmalarına, Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı 18 kişilik dalgıç ekibi de katıldı.

Özgür Özel, İmamoğlu’nu ziyaret ediyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Mart tarihinden bu yana Silivri Cezaevi’nde bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmek üzere Silivri’ye gitti.

Sakarya’da 18 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Sakarya’da 18 kilo 910 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.