Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılara devam ediyor

Rusya Ukrayna’nın Ateşkesi İhlal Ettiğini Açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, 2. Dünya Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü dolayısıyla ilan edilen geçici ateşkese rağmen Ukrayna’nın saldırılarına devam ettiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın 2. Dünya Savaşı’nın 80. yıl dönümünde Ukrayna’da geçici ateşkes kararı aldığı hatırlatıldı.

Rus ordusunun, çatışmaları durdurduğu ve askerlerin pozisyonlarında kaldığı bildirilen açıklamada, “Rusya Silahlı Kuvvetleri ateşkes sürecini uyguluyor. Ayrıca havacılık, füze ve topçu birlikleri saldırıları durdurdu.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ukrayna tarafının ateşkese uymadığı vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

“Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ilan edilen ateşkese rağmen Rus birliklerine saldırılarına devam etti, Kursk bölgesindeki Rus sınırını ihlal etmeye çalıştı, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Dzerjinsk yerleşim birimine saldırı düzenledi. Ukrayna güçleri, Rus askerlerinin pozisyonlarına 173 kez topçu, tank ve havan toplarıyla ve çoklu füze sistemleriyle 4 kez ateş açtı. Toplamda 488 ateşkes ihlali tespit edildi. Bu tür kasıtlı eylemler, Kiev yönetiminin barış yoluyla çözümü engelleme niyetini doğruluyor.”

Açıklamada, Ukrayna’nın bu tür saldırılarına karşılık verileceği belirtildi.

Ukrayna’da Ateşkes Kararı

Rusya Devlet Başkanı Putin, 2. Dünya Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü sebebiyle Ukrayna’da 7 Mayıs’ı 8 Mayıs’a bağlayan gece yarısından 10 Mayıs’ı 11 Mayıs’a bağlayan gece yarısına kadar geçici ateşkes ilan etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 9 Mayıs’ta yapılacak askeri geçit törenine katılacak yabancılara güvenlik garantisi verilemeyeceğini belirtmişti. (AA)

Related Posts

Bill Gates: Önümüzdeki 20 yıl boyunca, servetimin neredeyse tamamını bağışlayacağım

Bill Gates, servetinin tamamını önümüzdeki 20 yıl içerisinde Gates Vakfı aracılığıyla bağışlayacağını duyurdu.

Resmi Gazete’den Kartalkaya yangını araştırma komisyonu hakkında yeni karar

Bolu’da Kartalkaya çıkan ve 78 yurttaşın hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili TBMM’de kurulan araştırma komisyonunun görev süresi bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Trump çelik ihracatında geri adım atabilir: İngiltere ile tarihi ticaret anlaşması

halktv.com.tr – Serra Karaçam / Özel Haber Başkan Trump, Perşembe günü İngiltere ile yaptığı tarihi ticaret anlaşmasını övdü, “her iki ülke için de harika bir anlaşma” olarak nitelendirdi. Anlaşma bir çerçeve sunuyor ve müzakereler sürecek. Halk TV …

Biden’dan ‘seçim’ özeleştirisi: O kazandı

Eski ABD Başkanı Joe Biden, görevden ayrıldıktan sonra televizyona verdiği ilk röportajda, ABD Başkanı Donald Trump’a seçimi kaybetmesinin sorumluluğunu üstlenerek, “Ben görevdeydim ve o kazandı” yorumunda bulundu.

İsale hattı bomba gibi patladı, evler ve araçlar zarar gördü

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi Yahşi Yolu üzerindeki Kargı Caddesi’nde MUSKİ ekiplerinin çalışması sırasında isale hattı patladı. Evleri su bastı, araçlar ve binalar zarar gördü.

Aydın’da namaz sonrası kalp krizi geçiren müezzin can verdi

Aydın’da namaz sonrası kalp krizi geçiren müezzin hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir