Spot piyasada elektrik fiyatları

Spot Elektrik Fiyatları Yükseldi!

Yarın için spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, en yüksek 3 bin 400 lira iken en düşük 1400 lira olarak belirlendi. Bu fiyatlar, Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre açıklandı.

Bugün spot elektrik piyasasında işlem hacmi yüzde 59,4 artarak 1 milyar 734 milyon 235 bin 194 lira seviyesine yükseldi.

Gün öncesi piyasada ise bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için farklı saat dilimlerinde değişiklik gösteriyor. En yüksek fiyatlar 08.00, 09.00 ve 17.00-00.00 saatlerinde 3 bin 400 lira iken en düşük fiyat saat 06.00’da 1400 lira olarak belirlendi.

Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 2 bin 903 lira 67 kuruş olurken ağırlıklı ortalama fiyatı ise 2 bin 964 lira 94 kuruş olarak gerçekleşti.

Bugün spot piyasada ise bir megavatsaat elektriğin fiyatı en yüksek 3 bin 400 lira iken en düşük 129 lira seviyesine geriledi.

Related Posts

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

Borçlular dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı o tutar yükseldi!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız ödeme tutarı artırıldı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu kurumları da bu değişikliğe uyacak.

Ticaret savaşlarında ikinci raunt! AB İngiltere’den daha yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalacak

ABD ile ticaret pazarlığında geri adım atan Brüksel, Trump’ın talep ettiği yüksek gümrük vergilerine geçici olarak boyun eğmeye hazırlanıyor. AB iş dünyası, İngiltere’ye tanınan ayrıcalıkların kendilerine sunulmamasından ötürü hayal kırıklığı yaşıyor.

34 yıllık ayakkabı ve çanta firması darboğazda: Konkordato ilan etti

Ayakkabı, çanta ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Talipsan ve bağlı iki şirketi konkordato talebinde bulundu.

Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Eskiden sadece aydınlatma amaçlı olarak tasarlanmış, dizayn edilmiş ve yapılmış altyapı hatlarımız vardı. Şimdi bunun çok daha ötesinde ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Gerek trafolarımız gerek iletim ve dağıtım hatlarımızın bu anlamda yenilenmesi çok önemli bir aşama. Artık yeni bir sistem dizaynına ve mimarisine ihtiyacımız var” dedi.

İşten ayrılmak isteyenlere kötü haber: Kıdem tazminatı tavanı düşük kaldı, işçinin kaybı 5 bin lirayı aştı

Kıdem tazminatı tavanının enflasyon oranında artırılmaması işten ayrılmak isteyenleri zor durumda bıraktı.