Suveyda Aşiretleri Yeni Yönetimi Destekliyor

Suveyda Aşiretleri, Yeni Yönetimi Desteklerini Açıkladı

Suriye’nin güneyinde bulunan Suveyda ilindeki Arap Sünni aşiretler, geçici hükümeti desteklediklerini duyurarak ellerindeki silahları teslim etmeye hazır olduklarını belirtti.

Yaklaşık 1500 silahlı üyesi olan Suveyda Aşiretleri Hareketi Topluluğu temsilcileri, il merkezinde toplanarak yeni yönetimi desteklediklerini açıkladı.

Açıklamayı yapan Muflih Ebu Sabır, liderliğindeki Arap Sünni aşiretlerin, ülkedeki barış ve istikrarın sağlanması için yeni yönetimi desteklediğini belirtti.

Suriye’nin bölünmesine karşı olduklarını vurgulayan Ebu Sabır, ülkenin birliği için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Ebu Sabır, bölgede güvenliği sağlamak için çalıştıklarını ve mezhepsel çatışmaları istemediklerini dile getirdi. Suveyda’ya geçici hükümetin girmesini desteklediklerini belirten Ebu Sabır, geçici hükümetin varlığı durumunda silahlarını teslim etmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Suveyda Aşiretleri Hareketi çatısı altında bulunan Ec-Cavabra, eş-Şanble, el-Mesaid, el-Atayce, el-Havasne, el-Hasan, el-Mezavde, el-Giyas ve er-Remsan aşiretleri de yeni yönetimi destekliyor.

Related Posts

Son dakika… Trump : “İran’ın kilit nükleer zenginleştirme tesisleri tamamen yok edildi”

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan uçakları ve denizaltılarıyla gerçekleştirilen saldırı sonucu, İran’ın kilit nükleer zenginleştirme tesislerinin “tamamen yok edildiğini” söyledi.

İzmir’de tesettürlü kadının işletmeye alınmadığı iddiasına 3 gözaltı

İzmir’in Çeşme ilçesinde tesettürlü bir kadının, kıyafet tercihi nedeniyle sahildeki bir işletmeye alınmadığını iddia etmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında işletmenin müdürü, güvenlik görevlisi ve bir yetkili gözaltına alındı.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Herkes için çok tehlikeli

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda açıklama yaptı. Arakçi, ABD’nin, İsrail’in İran’a saldırılarına katılmasının çok talihsiz ve herkes için çok tehlikeli olacağını söyledi.

İmamoğlu’ndan Tekirdağ mitingine çağrı! Saat verdi, yarını işaret etti…

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, yarın CHP’nin Tekirdağ’da gerçekleşecek olan mitingine tüm Tekirdağlıları davet etti. Saat 19.00’a çağrı yapan İmamoğlu, “Biz adaletten yana on milyonlarız onlar bir avuç, bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

3 yıl elektronik sigara kullandı: ‘Patlamış mısır’ hastalığına yakalandı

ABD’de 3 yıl boyunca elektronik sigara kullanan 17 yaşındaki bir genç, “patlamış mısır” adı verilen kalıcı bir akciğer hastalığına yakalandı.

AKP’li Başkan ruhsatsız iş yeri açtı, devlet erkanı tam kadro katıldı

Mersin’in Erdemli İlçesi’nin AKP’li Başkanı Mutafa Poş’un iş yeri açılışına devlet protokolü tam kadro katıldı. Ruhsatı bulunmadığı öğrenilen” İnci Davet Evi” isimli iş yerinin açılışına, Erdemli İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Müftüsü ile çok sayıda kurum ve kuruluşların müdür ile yetkilileri de katılım sağladı.