Trump’ın Filistin çağrısına Mısır ve Ürdün’den tepki

Trump’ın Mısır ve Ürdün’e “Filistinlileri Alın” Çağrısına Tepkiler Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mısır ve Ürdün’e yaptığı çağrıya tepkiler artarak devam ediyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere destek verdiğini açıkladı. Bakanlık yetkilileri, “Filistin halkının meşru haklarına ve uluslararası insani hukuk ilkelerine bağlı kalmasına desteğimiz devam ediyor” şeklinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mısır, Filistinlilerin zorla topraklarından çıkarılmasını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve açıklamalarında iki devletli çözüm vurgusu da yaptı. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi de Filistinlilerin tehcit edilmesine karşı olduklarını belirterek, “Filistin sorununun çözümü Filistin’dedir. Ürdün Ürdünlülerin, Filistin Filistinlilerindir” dedi.

ARAP BİRLİĞİNDEN TEPKİ

Arap Birliği de Trump’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Yazılı bildiride, “İnsanların zorla yerinden edilmesi ve topraklarından sürülmesi etnik temizliktir” ifadelerine yer verildi.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını “soykırım” olarak adlandırdı. “Halkımızın topraklarından çıkarılması ya da sürülmesine yönelik her türlü planı kesinlikle reddediyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır ve Ürdün’e daha fazla Filistinliyi topraklarına kabul etmeleri gerektiğini açıklamıştı. Ürdün Kralı Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Trump, Gazze’yi “yıkım alanı” olarak nitelendirmiş ve İsrail’e bin kiloluk bombaların teslimatının askıya alınmasının ardından yeşil ışık yaktığını belirtmişti. Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Çarşamba günü İsrail’e gideceği de duyuruldu.

Related Posts

Destici: PKK’ya Asla Güvenmiyoruz

BBP Genel Başkanı Destici, PKK ve terör örgütleriyle iş birliği yapan yapılarla güvenilmeyeceğini vurguladı.

Suriye ordusu, Süveyda kentindeki güçlerini çekiyor

Suriye hükümeti, ordunun çatışmaların meydana geldiği Süveyda kentindeki güçlerini çektiğini duyurdu.

AKP’li Ala açıkladı: Kamuoyu çözüm sürecine nasıl bakıyor?

AKP’li Ala açıkladı: Kamuoyu çözüm sürecine nasıl bakıyor?

Ermenistan’da tutuklu iş insanı Karapetyan yeni siyasi parti duyurdu

Ermenistan’da ‘darbe girişimi’ iddiasıyla tutuklanan iş insanı Karapetyan, ülkede yeni siyasi partinin kurulduğunu duyurdu.

24 saatte en az 90 şehit

Bir yandan ateşkes müzakereleri yürüten İsrail, diğer yandan katliama devam ediyor. Sadece Beyt Hanun’a 35’ten fazla hava saldırısı düzenleyen işgalciler, Gazze genelinde en az 90 kişiyi katletti. Onlarca kişi de kayıp.

ABD Dışişleri Bakanlığı 1300’ten fazla personelini işten çıkardı

Dışişleri Bakanlığı binası lobisinde ve kapı önünde toplanan personel, binayı ellerinde taşıdıkları kişisel eşyalarıyla terk eden arkadaşlarını alkışlayarak teselli etti. Bir gün önce işten çıkarılmaların başlayacağını ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı …