Van’da meyve israfına çözüm olacak cihaz üretildi

VAN (İGFA) – Meyve israfı sorununa çözüm getirecek bir cihaz, Dr. Mehrdad Fojlaley tarafından geliştirildi ve Van’da seri üretime geçildi.

Dr. Fojlaley ve ekibi tarafından tasarlanan bu yenilikçi sistem, meyve israfını en aza indirerek çevre ve ekonomiye büyük fayda sağlayacak.

Türkiye’de, taze ürünlerin yüzde 10-20 arasında israf edildiği belirtilirken, özellikle çabuk bozulan meyvelerde bu oranın yüzde 15’e kadar çıkabildiği açıklandı.

Dr. Fojlaley yaptığı açıklamada, “Bu teknoloji, tüketici sağlığını korurken aynı zamanda sürdürülebilirlik ilkesine de katkı sağlıyor. Meyve ve sebze kayıplarını önemli ölçüde azaltarak üreticilere ekonomik avantajlar sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca, çevre dostu bu çözüm, doğaya olan olumsuz etkileri de azaltacak” dedi.

Dr. Fojlaley ve ekibi, bulgularını saygın bilimsel dergilerde yayınlayarak bu yeniliği tüm dünyaya duyurdu.

Yapılan çalışmalar, uluslararası bilimsel topluluklar tarafından da büyük ilgiyle karşılanıyor.

Related Posts

Trump’ın gurur projesinde şaibe: Amerikan malı mı değil mi?

Trump Organization’ın Trump Mobile adlı telefon markası hakkında dedikodular bitmek bilmiyor. Telefonun ABD’de üretildiğini açıklyan şirket, internet sitesinden cihazın “ABD’de üretildiğine” dair tüm ifadeleri kaldırdı.

Milli para atlet Mehmet Emin Eğilmez Tunus’ta altın madalya kazandı

Tunus’ta düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmalarında özel sporcu Mehmet Emin Eğilmez, 1500 metrede altın madalya kazandı.

Toprak Razgatlıoğlu İtalya etabının ilk yarışında zirvede

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2025 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) 6’ncı durağı olan İtalya Emilia Romagna etabının ilk yarışını zirvede tamamladı.

Yapay Zeka sağlık asistanları geliyor

Yapay zeka (YZ), sağlık sektöründe çığır açan yeniliklerle bireylerin hayatını dönüştürdü. Özellikle kişisel sağlık asistanları, gerçek zamanlı veri analizi ve makine öğrenimi algoritmaları sayesinde sağlık yönetimini daha erişilebilir, etkili ve …

Gizlilik tartışması büyüyor; ChatGPT sohbetleri kalıcı olabilir

Gizlilik tartışması büyüyor; ChatGPT sohbetleri kalıcı olabilir

Axiom Space, Hindistan, Polonya ve Macaristan’ı uzaya taşıyor

Özel uzay şirketi Axiom Space, 10 Haziran’da gerçekleştireceği Ax-4 misyonuyla Hindistan, Polonya ve Macaristan’ı tekrar insanlı uzay yolculuğuna taşıyor. Şirketin CEO’su Tejpaul Bhatia, görevi “bir tür zafer turu” olarak nitelendirirken, bu uçuşun …