Voice of America’nın kaderi hala belirsiz: Devam etme kararı askıya alındı

ABD Temyiz Mahkemesi Voice of America’nın Faaliyetlerine Devam Etme Kararını Askıya Aldı

ABD Adalet Bakanlığı, Voice of America çalışanlarının yayınlarına devam edebileceğini duyurduktan sonra, umutlar bir kez daha suya düştü. Trump yönetimi tarafından kapatılan yayın kuruluşunun tekrar yayına başlamasına ilişkin önceki kararın ardından temyiz mahkemesi kararı askıya aldı.

Başkan Donald Trump, ABD hükümeti tarafından finanse edilen medya kuruluşlarının bütçe ve personel sayısının azaltılmasına karar vermişti. Bu karar doğrultusunda, VOA’nın yanı sıra Özgür Avrupa ve Asya Radyosu ile Radyo Marti’ye ev sahipliği yapan ABD Küresel Medya Ajansı’nın fonksiyonlarının minimum seviyeye çekilmesi talimatı verilmişti. Buna bağlı olarak, ajansa bağlı medya kuruluşlarının bütçelerinde kesintilere gidilecek ve personel sayısı azaltılacaktı.

Trump’a yakın isimlerden Kari Lake, Voice of America’nın “kurtarılamaz” olduğunu belirtmişti. Ancak temyiz mahkemesinin kararıyla birlikte, kurumun geleceği belirsizliğini koruyor.

Related Posts

6 gündür haber alınamayan kişi için arama çalışmaları sürüyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde mantar toplamak için evden ayrıldıktan sonra haber alınamayan kişinin bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Atık madde yangını itfaiye tarafından söndürüldü

Şanlıurfa’da çıkan atık yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

17 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Muğla’da yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 17 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

İhtilaflı bölgede gerilim: Japonya ve Çin, birbirini suçladı

Japonya ve Çin, birbirlerini ihtilaflı adacıkların bulunduğu Doğu Çin Denizi’nde hava sahalarını ihlal etmekle suçladı.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan Özgür Özel’e yumruklu saldırıya sert tepki!

Son dakika gelişmesi… İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Özgür Özel’e yapılan yumruklu saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, “Ülkeyi idare edenlerin şuursuz bir biçimde “telef etmeyi” konuştuğu yerde, böyle kendini bilmez alçaklara, provokatörlere gün doğar” ifadelerini kullandı.

Adana’da cayrokopter sert iniş yaptı: Yaralılar var

Adana’da jandarmaya ait cayrokopterin araziye sert iniş yapması sonucu iki personel yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir