Yunus Emre Enstitüsünden Bosna Hersek’te Türkçe şöleni

Kültürlerin Buluştuğu Renkli Etkinlik: Türkçe Şöleni Bosna Hersek’te Gerçekleşti

Türkiye’nin yurt dışındaki önemli organizasyonlarından biri olan program kapsamında, Türkiye ve Bosna Hersek kültürleri bir araya geldi. Geleneksel çocuk oyunları ve halk oyunları gösterileri izleyicilerle buluştu, renkli anlara sahne oldu.

Programda, Türkçe ve Boşnakça şiirlerin okunduğu, şarkıların söylendiği etkinlikte salonda büyük bir coşku ve neşe vardı.

Yarışma Birincilerine Ödülleri Takdim Edildi

Bosna Hersek’te eğitim gören Türk öğrencilerin de yer aldığı etkinlikte, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen resim, maket ve şiir yarışmalarında dereceye giren tüm öğrencilere ödülleri verildi.

Çocuk Şenliği’ne Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği de destek verdi. Etkinlik, kültürler arasındaki dostluğu pekiştirirken çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Related Posts

Von der Leyen hakkındaki gensoru önergesi reddedildi: Koltuğunu korumayı başardı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hakkında Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kuruluna sunulan gensoru önergesi reddedildi. Von der Leyen, yapılan güvensizlik oylamasını geçerek koltuğunu korudu.

Deprem oldu, Naci Görür’den ‘fay geriliyor’ uyarısı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi’nde saat 01.54’te meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İki öğrenci dava etti, okuldaki haç işareti kaldırıldı

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bir devlet lisesinin girişine asılan haç, iki eski öğrenci tarafından mahkemeye taşındı. Öğrencilerin açtığı dava sonuçlandı ve Bavyera İdare Mahkemesi, haçın kaldırılmasına hükmetti.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.