EÜ Sağlık Araştırmalarında Öncü Olacak

Ege Üniversitesi Sağlık Harcamalarını Azaltacak AR-GE Çalışmalarına Odaklanıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına yoğunlaştıklarını ve “sağlık temalı araştırma üniversitesi” konseptini hayata geçirdiklerini belirtti.

27 Mayıs 1955’te kurulan EÜ, bünyesindeki 19 fakülte, 39 uygulama ve araştırma merkezi, 10 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, rektörlüğe bağlı 6 bölüm ile köklü eğitim kuruluşları arasında yer alıyor.

Bornova’da geniş bir kampüse sahip üniversitede 55 bin öğrenci eğitim alırken, 2 bin 994 akademik personel görev yapıyor.

AR-GE yatırımları ile tam akredite ve önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, 2025’ten itibaren sağlık temalı bilimsel çalışmalarla da öne çıkmayı amaçlıyor.

Üniversite hastaneleri arasında 2 bin yatak kapasitesiyle en yüksek olan EÜ’de, tıp eğitiminin yanında TÜBİTAK destekli çalışmalar, kanser, aşı, medikal cihazlar, nadir ve genetik hastalıklar gibi çok çeşitli alanlarda araştırmalar yapılıyor.

Eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri, gıda mühendisliği ve ziraat fakültesi de üniversitenin sağlık temasını destekleyecek bilimsel çalışmalara odaklanmış durumda.

Ege Üniversitesi, sağlığa yönelik bilimsel çalışmalarla Türkiye’nin sağlık harcamalarını azaltmayı ve sağlıklı gıda tüketimini teşvik etmeyi hedefliyor.

“Sağlık Temalı Araştırma Üniversitesi Kavramını İlk Biz Tanımladık”

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluşlarının 70. yılında sağlık temasını öne çıkardıklarını belirtti.

Türkiye’nin üniversiteleri, devlet hastaneleri ve diğer yatırımlarıyla vatandaşa ciddi sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin milli teknolojilerin geliştirilmesinde TÜBİTAK nezdinde son 5 yıldır ilk sırada yer aldığını ve uluslararası fon alma konusundaki başarılarını sürdürdüğünü belirtti.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nin Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların bütçe desteğiyle yeniden yapıldığını paylaşan Budak, hastanenin ulusal ve uluslararası alanda ciddi başarıları olduğunu ve döner sermaye gelirinin büyük bir kısmının AR-GE çalışmalarına harcandığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Budak, geçen yıl hız verdikleri sağlık temalı bilimsel çalışmaların 2025’te daha da artarak devam edeceğini belirtti.

Related Posts

Acil çağrı yapıldı, satışı yasaklandı: Kabak çekirdeği raflardan toplatılıyor!

ABD’de tüketilen “Organik Jumbo Kabak Çekirdeği” ürününde salmonella bakterisi tespit edilmesi üzerine ürün acil olarak geri çağrıldı. Sağlık otoriteleri ve üretici firma, tüketici güvenliğini korumak amacıyla ürünün satışını durdurdu ve tüm …

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Üretici enflasyonu Norveç’te çakıldı

Norveç’te üretici fiyatlarında yaşanan sert düşüş, özellikle petrol ve doğalgaz sektöründeki fiyat gerilemeleriyle bağlantılı olarak dikkat çekti. Mart ayında yüzde 11,5 olarak kaydedilen yıllık üretici enflasyonu, Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,1’e …

Manisa’da asma yaprağı üzüm üreticisine ek gelir sağlıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir