Özgür Özel’den ‘Lütfü Savaş’ itirafı… Özür diledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesine yönelik konuştu. Defne ilçesinde açıklamalarda bulunan Özel’den itiraf gibi bir açıklama geldi. Özel, konuşmasında Hatay kararı nedeniyle özür diledi.

“ÖZELEŞTİRİ YAPIYORUM”

Özel, şunları söyledi:

Aday belirleme sürecindeki gecikmeleri, türbülansları biliyoruz. Doğrusunu yapalım diye, ankette doğrusunu bulalım diye üzerine titredik. Ama sonuçta seçimi kaybedecek bir yanlışın içinde olduk demek ki, Hatay böyle takdir etti. Ben partinin Genel Başkanı olarak Hatay Büyükşehir seçimleri için Samandağ seçimleri için, kazanmamız gerekip de kazanamadığımız tüm ilçe seçimleri için Genel Başkan sıfatıyla Hatay’da özeleştiri yapıyorum, özürlerimi diliyorum.

SÖZ VERDİ

Bundan sonraki süreçte Hatay’ı Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi, Türkiye’nin gözbebeği yapacağıma söz veriyorum. Bütün Türkiye’de kazanırken kaybettiğimiz Hatay’a, senin kazanç gecen, bu iktidarın değişeceği Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde bir Cumhuriyet Halk Partili Cumhurbaşkanı seçeceğimiz ve iktidara geldiğimiz gün Hatay’ın kazandığı gün olacak, söz veriyoruz hepinize. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum, sizi seviyoruz, çok daha güzel günlerde birlikte olacağız. Direne direne kazanacaksınız, sonuna kadar arkanızdayız.

Related Posts

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakere tarihinin en kısa zamanda netleşmesini bekliyoruz

Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

Meksika’da krematoryum skandalı: 381 çürümüş ceset bulundu, ailelere sahte küller verildi

CHP’nin ‘kurultay davası’ ertelendi… Özgür Özel’den ilk mesaj: ‘Süreç odaklı bir siyasi operasyon!’

CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan dava 8 Eylül’e ertelendi. Mahkeme, görevsizlik kararına itiraz sürecinin kesinleşmesinin beklenmesine karar verdi. Erteleme kararı sonrası sosyal medyadan mesaj veren CHP lideri Özel, “Bugünkü duruşmanın; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortada” dedi.

İranlı yetkili açıkladı: İsrail’den tehdit mesajı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı ve eski Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail’in saldırıların ilk gününde bazı yetkililere tehdit mesajı gönderdiğini bildirdi.

İsrail siyasi mahkumların olduğu cezaevini vurmuştu: İran, yaşamını yitirenlerin sayısını açıkladı

İran, İsrail’in Tahran’da siyasi mahkumların tutulduğu Evin Cezaevi’ne 23 Haziran’da düzenlediği saldırıda 71 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

THY’nin İran seferleri yeniden başlıyor

THY’nin İran seferleri yeniden başlıyor