EÜ Sağlık Araştırmalarında Öncü Olacak

Ege Üniversitesi Sağlık Harcamalarını Azaltacak AR-GE Çalışmalarına Odaklanıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına yoğunlaştıklarını ve “sağlık temalı araştırma üniversitesi” konseptini hayata geçirdiklerini belirtti.

27 Mayıs 1955’te kurulan EÜ, bünyesindeki 19 fakülte, 39 uygulama ve araştırma merkezi, 10 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, rektörlüğe bağlı 6 bölüm ile köklü eğitim kuruluşları arasında yer alıyor.

Bornova’da geniş bir kampüse sahip üniversitede 55 bin öğrenci eğitim alırken, 2 bin 994 akademik personel görev yapıyor.

AR-GE yatırımları ile tam akredite ve önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, 2025’ten itibaren sağlık temalı bilimsel çalışmalarla da öne çıkmayı amaçlıyor.

Üniversite hastaneleri arasında 2 bin yatak kapasitesiyle en yüksek olan EÜ’de, tıp eğitiminin yanında TÜBİTAK destekli çalışmalar, kanser, aşı, medikal cihazlar, nadir ve genetik hastalıklar gibi çok çeşitli alanlarda araştırmalar yapılıyor.

Eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri, gıda mühendisliği ve ziraat fakültesi de üniversitenin sağlık temasını destekleyecek bilimsel çalışmalara odaklanmış durumda.

Ege Üniversitesi, sağlığa yönelik bilimsel çalışmalarla Türkiye’nin sağlık harcamalarını azaltmayı ve sağlıklı gıda tüketimini teşvik etmeyi hedefliyor.

“Sağlık Temalı Araştırma Üniversitesi Kavramını İlk Biz Tanımladık”

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluşlarının 70. yılında sağlık temasını öne çıkardıklarını belirtti.

Türkiye’nin üniversiteleri, devlet hastaneleri ve diğer yatırımlarıyla vatandaşa ciddi sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin milli teknolojilerin geliştirilmesinde TÜBİTAK nezdinde son 5 yıldır ilk sırada yer aldığını ve uluslararası fon alma konusundaki başarılarını sürdürdüğünü belirtti.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nin Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların bütçe desteğiyle yeniden yapıldığını paylaşan Budak, hastanenin ulusal ve uluslararası alanda ciddi başarıları olduğunu ve döner sermaye gelirinin büyük bir kısmının AR-GE çalışmalarına harcandığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Budak, geçen yıl hız verdikleri sağlık temalı bilimsel çalışmaların 2025’te daha da artarak devam edeceğini belirtti.

Related Posts

BYD Türkiye planını değiştirdi

Çinli elektrikli otomobil devi BYD, Türkiye’de yeni fabrika kurmaya hazırlanırken sürpriz bir kararla planlarını değiştirdi. Türkiye ve Macaristan’da kuracağı fabrikaları elektrikli araç üretim üssüne çevirmeyi planlayan BYD, artan talebi karşılamak …

Asya borsaları kritik görüşme öncesi karışık seyrediyor

Asya borsalarında, bugün başlayacak ve hafta sonu devam edecek kritik ABD-Çin ticaret görüşmeleri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, bölgede Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlikler de yakından takip ediliyor.

Deprem sonrası İstanbul’da kiralar uçtu: Hangi ilçede fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da kiralık konut fiyatları nisan ayında yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası bazı ilçelerde fiyatlar dikkat çekerken, merkez bölgeler yüksek kiralarla öne çıktı. Fay hattından uzak yerler ise geride kaldı.

Aşk, her eve lazım…

Aslında bütün dinlerin ortak kavramlarındandır: Aşk… Dört çeşidi olduğundan söz edilir; 1. İlahi aşk, 2 . Memleket aşkı , 3. Aile, dost, insana karşı aşk, 4. Karşı cinse duyulan aşk… İslamiyet’te vardır… Hele de tasavvufta… Hinduizm’de mebzul miktarda bulunur… Hele de Hindistan’da… Farklı inanç ve uygulamaların bir arada bulunduğu büyük bir dini çeşitliliğe sahiptir, dünyanın en büyük dinlerinden dördünün, yani Hinduizm , Budizm , Jainizm ve Sihizm ’in doğum yeridir Hindistan… Ayrıca hatırı sayılır

Enerji Bakanı’ndan doğal gazla ilgili kötü haber

Elektrik ve doğal gazla ilgili açıklama yapan Bakan Bayraktar, örtülü zam sinyali verdi.

Doğum borçlanması var ama herkese yok: İşte gözden kaçan detaylar!

Merhaba Kıymetli Okuyucularım, sizlerde tarafıma sorularınızı [email protected] e-posta adresime iletebilirsiniz. Kadın çalışıyor, üretiyor, emek veriyor. Sonra bir gün anne oluyor. Anne olmakla birlikte iş hayatından bir süreliğine kopuyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir